Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε ελληνικές προκρίσεις σε ημιτελικούς στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Πέντε ελληνικές προκρίσεις σε ημιτελικούς στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία και την Παρασκευή το πρωί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βερολίνου, καθώς οι πέντε από τους επτά αθλητές μας που αγωνίστηκαν στους προκριματικούς, πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Έτσι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί το απόγευμα σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα, χώρια τη συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα.

Επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία και την Παρασκευή το πρωί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βερολίνου, καθώς οι πέντε από τους επτά αθλητές μας που αγωνίστηκαν στους προκριματικούς, πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Έτσι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί το απόγευμα σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα, χώρια τη συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα.

Η Νόρα Δράκου ανέβασε χθες πυρετό και δεν αισθανόταν πολύ καλά, σήμερα όμως βελτιώθηκε αρκετά ώστε να κολυμπήσει στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο και να περάσει με την όγδοη επίδοση (28.57) στους απογευματινούς (20:53) ημιτελικούς. Αν και ο χρόνος αυτός είναι ο καλύτερός της για φέτος, σαφώς η ίδια περιμένει περισσότερα, άλλωστε είχε κάνει 28.01 πέρυσι στο Καζάν. “Ήμουν λίγο μουδιασμένη. Έκανα πολύ καλό ξεκίνημα και μετά δεν αύξησα το ρυθμό μου, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε (σ.σ. η Δράκου συμμετείχε στην τελευταία προκριματική σειρά και γνώριζε τι χρειαζόταν για να περάσει). Δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορα μπορώ να πάω το απόγευμα, πάντως το 28.57 δεν είναι κακό για πρωί και για το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να νιώθω καλύτερα το απόγευμα”, δήλωσε η Πατρινή πρωταθλήτρια.

Διπλή ελληνική επιτυχία είχαμε στα 100μ. πεταλούδα, καθώς τόσο ο Ανδρέας Βαζαίος όσο και ο Στέφανος Δημητριάδης κατάφεραν να μπουν στους ημιτελικούς (20:25 το απόγευμα). Ο πρωταθλητής Ευρώπης των 200μ. μικτή ατομική κατετάγη 13ος με 53.09, επίδοση που -αν και είναι η καλύτερη φετινή και κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (52.89)- δεν τον άφησε ικανοποιημένο: “Για να πω την αλήθεια, ήταν λίγο αργό. Σημασία έχει ότι περάσαμε και θα έχουμε μία πολύ δυνατή κούρσα το απόγευμα. Αν δεν στόχευα να μπω στον τελικό, δεν θα έπεφτα καθόλου”.

Παρά την κούραση από τις τρεις κούρσες στα 200μ., ο Δημητριάδης κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο του φέτος με 53.23 και να περάσει ως 15ος. “Ήμουν “άδειος” μετά το 200άρι και ένιωσα μεγάλη κούραση, οπότε είναι πολύ θετικό που έβγαλα αυτό το χρόνο. Δεν έχω να χάσω τίποτα το απόγευμα, θα κάνω άλλη μία δυνατή κούρσα κι ό,τι βγει”, δήλωσε ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης στα 100μ.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης βάζει… πλώρη για τρίτο τελικό στο Λονδίνο, καθώς πέρασε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο (21:32 το βράδυ) με την έβδομη καλύτερη επίδοση των προκριματικών, 27.72. “Ήταν ένα καλό 50άρι, χρειάζομαι μόνο καλύτερη εκκίνηση το απόγευμα. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί ένα χρόνος στο 27.40-27.50 για την πρόκριση στον τελικό, ίσως και λίγο πιο κάτω. Η πρωινή κούρσα είναι λίγο δύσκολη, το απόγευμα όλοι θα είναι καλύτεροι”, δήλωσε ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Ο Απόστολος Χρήστου δεν πήγε καλά στα προκριματικά των 200μ. ύπτιο, αλλά στάθηκε τυχερός, καθώς πέρασε ως υπεράριθμος στους απογευματινούς (21:08) ημιτελικούς. Ο αθλητής του Ολυμπιακού κατετάγη 17ος με 2:01.14, περίπου τρία δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ του, αλλά προκρίθηκε επειδή στη 16άδα υπήρχαν τέσσερις Ούγγροι, εκ των οποίων μόνο δύο μπορούσαν να περάσουν. Στο ίδιο αγώνισμα ο Μιχάλης Κοντιζάς κατετάγη 40ος με χρόνο 2:06.31, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Δημήτρης Κουλούρης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Λονδίνο με τα 50μ. πρόσθιο, ένα αγώνισμα το οποίο δεν δουλεύει, και κατετάγη 41ος με 29.14. «Μερικές φορές στο 50άρι νομίζω ότι κολυμπάω άλλο στιλ…», σχολίασε ο αθλητής του Παναθηναϊκού, που έκανε τον απολογισμό από την παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Δεν κατάφερα να βρεθώ στην κατάσταση που ήθελα και που ήμουν λίγες ημέρες πριν έρθω. Τα πράγματα ήταν δύσκολα γιατί έπιασα αργά το όριο και δεν είχα πολλά περιθώρια. Τελευταία στιγμή κατάφερα να… σώσω την παρτίδα, μπήκα στους ημιτελικούς (σ.σ. στα 200μ. πρόσθιο) και το απόγευμα κολύμπησα καλά. Ευτυχώς που έγινε αυτή η κούρσα, γιατί αλλιώς θα ήμουν πολύ απογοητευμένος».

** Η Σάρα Σιέστρεμ έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Λονδίνο, στα 50μ. πεταλούδα και στα 100μ. ελεύθερο, και λογικά θα προσθέσει άλλο ένα σήμερα, στα 100μ. πεταλούδα. Θεωρείτο φαβορί και στα 200μ. ελεύθερο, αλλά επέλεξε να αποσυρθεί από τους σημερινούς προκριματικούς, παρότι χθες, κολυμπώντας πρώτη για την ομάδα της Σουηδίας στα 4Χ200μ., πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 1:55.30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024