Επιστρέφει στους γονείς της η μικρή Μαρία, που είχε χαθεί το Πάσχα
Επιστρέφει, με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων, πιθανότατα και σήμερα, Παρασκευή, στο σπίτι της η τετράχρονη Μαρία, που είχε χαθεί το Πάσχα από τον Σκαραμαγκά και είχε εντοπιστεί την επομένη στο Χαϊδάρι. Η μικρή παρέμενε από τότε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Επιστρέφει, με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων, πιθανότατα και σήμερα, Παρασκευή, στο σπίτι της η τετράχρονη Μαρία, που είχε χαθεί το Πάσχα από τον Σκαραμαγκά και είχε εντοπιστεί την επομένη στο Χαϊδάρι. Η μικρή παρέμενε από τότε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για την επιστροφή της Μαρίας στο σπίτι των γονέων της, στον Προφήτη Ηλία Πειραιά, ορίζοντας, ωστόσο, πλαίσιο όρων.
Η απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων εκδόθηκε μετά την αξιολόγηση των πορισμάτων που της παρέδωσαν κοινωνικοί λειτουργοί, στους οποίους είχε δώσει εντολή να διενεργήσουν έρευνα στο οικογενειακό περιβάλλον της τετράχρονης, καθώς και εκείνων που συνέταξαν οι παιδοψυχολόγοι του νοσοκομείου.
Βάσει της εισαγγελικής εντολής, το κοριτσάκι δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται τη μάντρα του παππού της στον Σκαραμαγκά, από όπου είχε χαθεί, ενώ θα παρακολουθείται από κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τις συνθήκες της διαβίωσής της στην οικογένεια.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων