Δεν κατεβαίνει στο Roland Garros ο Φέντερερ
Χωρίς την παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ θα πραγματοποιηθεί το φετινό Roland Garros, αφού ο Ελβετός τενίστας απέσυρε την Πέμπτη τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Ο 34χρονος άσος πήγε στο Παρίσι και έκανε μια προπόνηση όπου ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη και αποφάσισε να μην αγωνιστεί ώστε να είναι έτοιμος στα επόμενα τουρνουά. Αυτή είναι η πρώτη φορά ο Φέντερερ θα απουσιάσει από τουρνουά γκραντ σλαμ έπειτα από 65 διαδοχικές παρουσίες.
Χωρίς την παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ θα πραγματοποιηθεί το φετινό Roland Garros, αφού ο Ελβετός τενίστας απέσυρε την Πέμπτη τη συμμετοχή του από το τουρνουά.
Ο 34χρονος άσος πήγε στο Παρίσι και έκανε μια προπόνηση όπου ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη και αποφάσισε να μην αγωνιστεί ώστε να είναι έτοιμος στα επόμενα τουρνουά.
Αυτή είναι η πρώτη φορά ο Φέντερερ θα απουσιάσει από τουρνουά γκραντ σλαμ έπειτα από 65 διαδοχικές παρουσίες.
Μάλιστα ο Φέντερερ ανακοίνωσε την απόφασή του με ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα του:
«Με λύπη ανακοινώνω ότι έχω πάρει την απόφαση να μην παίξω στο Ρολάν Γκαρός αυτής της χρονιάς. Σημειώνω σταθερή πρόοδο ως προς τη συνολική αγωνιστική ετοιμότητά μου, αλλά δεν βρίσκομαι ακόμη στο 100% και αισθάνομαι ότι ενδέχεται να πάρω ένα αχρείαστο ρίσκο με το παίξω σε αυτό το τουρνουά προτού να είμαι πραγματικά έτοιμος.
Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά την πήρα για να διασφαλίσω ότι θα μπορέσω να παίξω στο υπόλοιπο της σεζόν και να με βοηθήσει να επεκτείνω το υπόλοιπο της καριέρας μου. Παραμένω με το ίδιο κίνητρο και ενθουσιασμένος όπως πάντα και το σχέδιό μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας προτού επιστρέψω στο ATP World Tour για την επερχόμενη σεζόν στο χόρτο.
Λυπάμαι για τους οπαδούς μου στο Παρίσι, αλλά ανυπομονώ πάρα πολύ να επιστρέψω στο Ρολάν Γκαρός το 2017».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ο Μπαρτζώκας, το Λας Βέγκας και ο… Τζόουνς Γκαρσία (vids)
- Επιβαρυμένη η Αγγλία ενόψει του ημιτελικού με την Αργεντινή: Ανησυχία στα αγγλικά ΜΜΕ
- Ο Χεζόνια πιέζει την Ρεάλ Μαδρίτης
- Wimbledon: Ο Σίνερ διατήρησε τον τίτλο του! (vids)
- Φρανσίσκο: «Είχα την ίδια οικονομική πρόταση από πέντε ομάδες»
- Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο ο Ντούμας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442