«Όχι» στον σεξισμό λένε 17 γαλλίδες πολιτικοί
«Δεν θα σωπάσουμε άλλο» δηλώνουν, με διακήρυξή τους που δημοσιεύτηκε στη Journal du Dimanche, 17 Γαλλίδες που έχουν υπηρετήσει υπουργοί σε κυβερνήσεις τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς. «Στο εξής θα καταγγέλλουμε συστηματικά όλες τις σεξιστικές παρατηρήσεις, τις άτοπες χειρονομίες, τις ανάρμοστες συμπεριφορές».
Η «ομερτά» και ο νόμος της σιωπής δεν είναι πλέον ανεκτά, τονίζουν. «Στο εξής θα καταγγέλλουμε συστηματικά όλες τις σεξιστικές παρατηρήσεις, τις άτοπες χειρονομίες, τις ανάρμοστες συμπεριφορές».
Λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης Ντενί Μποπέν, οι πρώην υπουργοί γράφουν: «Αναμειχθήκαμε στην πολιτική για διάφορους λόγους, υπερασπιζόμαστε διάφορες ιδέες, αλλά πιστεύουμε κατηγορηματικά ότι ο σεξισμόςδεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δώσει το παράδειγμα».
Αναφερόμενες στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζουν ότι «δεν είναι οι γυναίκες που πρέπει να προσαρμοστούν στον σεξισμό, αλλά οι άνδρες που πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά» και καλούν τόσο τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη όσο και τους πολιτικούς να συμβάλλουν ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια.
- Ο Μισέλ Σαπέν ομολογεί «ανάρμοστη χειρονομία» σε γυναίκα δημοσιογράφο
- Σε σεξουαλικό σκάνδαλο εμπλέκεται ο αντιπρόεδορς της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταλύτης Μπάρον: Ο Τραμπ της Gen Z ενηλικιώθηκε – Αμύθητη περιουσία, crypto, στρατηγός και μαμάκιας;
- Λαμία: 49χρονος βρέθηκε νωρίς το πρωί νεκρός σε παρκάκι της πόλης
- Dpa: Για πρώτη φορά 24ωρη απεργία στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
- Βέροια: Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της 24χρονης ο άντρας που προσήχθη
- Απίθανο: Συμπαίκτης του Τζόλη κλήθηκε σε δύο Εθνικές ομάδες
- Παρέμβαση-κλειδί για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
