Λήστευαν κι έκλεβαν διερχόμενους οδηγούς και πεζούς στις Αχαρνές
Σε τουλάχιστον 44 ληστείες και 11 κλοπές σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στις Αχαρνές εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η πολυμελής εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε. Σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι και ισάριθμοι ενήλικες Ρομά, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Σε τουλάχιστον 44 ληστείες και 11 κλοπές σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η πολυμελής εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.
Πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε επιχείρηση με τη συνδρομή και του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, συνελήφθησαν στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας επτά μέλη της, όλοι Ρομά.
Πρόκειται για πέντε ανηλίκους, ηλικίας 12 έως και 17 ετών, έναν 18χρονο κι έναν 19χρονο, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Συνελήφθησαν επίσης δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Όπως διαπιστώθηκε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, οι δράστες εξανάγκαζαν με διάφορα τεχνάσματα τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Στη συνέχεια, με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων, τους αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Κατά τον ίδιο τρόπο, αιφνιδίαζαν και διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.
Μετά τις επιθέσεις τους αυτές, τα μέλη της σπείρας κρύβονταν στον καταυλισμό όπου διέμεναν.
Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.
Η Αστυνομία ερευνά πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
