Γουρουνοκεφαλή έξω από το εκλογικό γραφείο της Μέρκελ
Άγνωστοι άφησαν γουρουνοκεφαλή με «προσβλητικό σημείωμα» έξω από το εκλογικό γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ τη νύχτα προς Σάββατο, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για το μήνυμα, λέγοντας πως «το γνωρίζουμε μόνο εμείς και οι δράστες».
Άγνωστοι άφησαν γουρουνοκεφαλή με «προσβλητικό σημείωμα» έξω από το εκλογικό γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ τη νύχτα προς Σάββατο, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία.
Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για το μήνυμα, λέγοντας πως «το γνωρίζουμε μόνο εμείς και οι δράστες».
Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία είδαν το κομμένο κεφάλι γύρω στις 5.40 το πρωί, έξω από το γραφείο της Μέρκελ στο Στράλσουντ της βορειοανατολικής Γερμανίας.
Στην τρίτη θητεία της στην καγκελαρία, η Μέρκελ για πρώτη φορά βλέπει -εξαιτίας του προσφυγικού- εχθρικό κλίμα απέναντι της σε τμήμα της γερμανικής κοινής γνώμης.
Η δημοτικότητα της κάποτε «τεφλόν καγκελαρίου» έχει πληγεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε όσους θεωρούν πως ακολούθησε πολιτική «ανοικτών θυρών».
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νοϊμπράντεμπουργκ αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του σημειώματος και περιορίστηκε μόνο να επιβεβαιώσει ότι πράγματι απευθυνόταν στην καγκελάριο.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.