Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελάχιστες νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου

Ελάχιστες νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου

Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Έως το πρωί του Σαββάτου στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.

Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Έως το πρωί του Σαββάτου στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στα hotspots των τριών νησιών ζουν 7.091 άτομα (στη Λέσβο 3.767 άτομα, στη Χίο 2.418 και στη Σάμο 906).

Περίπου 2.500 από τους 7.091 διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης στη Σάμο σε ανοικτές δομές ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20ή Μαρτίου και παραμένουν αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, 80 μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο hotspot της ΒΙΑΛ της Χίου δέχτηκαν να μετακινηθούν στην Κω.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς στην Κω 300 ατόμων ώστε να αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ. Ο αριθμός αυτός όμως δεν συμπληρώθηκε αφού οι μετανάστες-πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί αλλά και γιατί φοβούνται μήπως μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία.

Στελέχη της Αστυνομίας με μεταφραστές προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε ανοικτές δομές στην πόλη της Χίου ώστε να αυξηθεί ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν προς την Κω.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο για τις προσφυγικές ροές, ο αριθμός των μεταναστών-προσφύγων στην Επικράτεια φτάνει τις 54.539.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024