Βενιζέλος: Το να λες ότι αυταπατώμαι, δεν σε καθιστά αθώο
Το να λές ότι αυταπατώμαι, δεν σε καθιστά ούτε συμπαθή, ούτε αθώο, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στο στόχαστρό του μπήκε και το «παλαιό ΠΑΣΟΚ»: «Ακόμη εκχέονται από τους πόρους αυτού του παλαιού ΠΑΣΟΚ οπορτουνισμοί και τυχοδιωκτισμοί αντιαισθητικοί, τους οποίους θα τους δούμε και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης».
Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας τον ότι έχει μεταστραφεί κι από αντιμνημονιακός εφαρμόζει το πιο σκληρό μνημόνιο.
«Το να λες ότι αυταπατώμαι δε σε καθιστά ούτε συμπαθή, ούτε αθώο. Το να έχεις ιδεοληψίες, στερεότυπα, το να υποστηρίζεις τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό είναι εν πάση περιπτώσει κάτι μεμπτό, αλλά ο τυχοδιωκτισμός, το παιχνίδι με τους θεσμούς, η συκοφάντηση, η χυδαιολογία, η αλλοίωση του φρονήματος και της λογικής του ελληνικού λαού είναι έγκλημα καθοσιώσεως» ανέφερε.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η μοίρα του τόπου είναι η στασιμοχρεοκοπία, δεν είναι η ανάκαμψη και η υπέρβαση του Μνημονίου, είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη των αντιφάσεών της.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα είναι να απαντηθεί ποια είναι η άλλη κυβέρνηση, ποια είναι η πολιτική λύση στο εθνικό πρόβλημα και δεν μπορεί, παρατήρησε, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ της περιόδου 2005- 2009.
«Άρα χρειάζεται μία πολιτική που τα υπερβαίνει αυτά, μία εθνική αναπτυξιακή συμφωνία με την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις της που να μπορεί να γίνει αποδεκτή στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές πλαίσιο. Για ποια Ελλάδα; Για μία Ελλάδα που, όπως σας είπα, δεν μπορεί να είναι ηττημένη χώρα».
Συνέχισε λέγονται ότι «είναι αδύνατη η ανασύσταση του παλιού πολυσυλλεκτικού ΠΑΣΟΚ και, δυστυχώς, ακόμη εκχέονται από τους πόρους αυτού του παλαιού ΠΑΣΟΚ οπορτουνισμοί και τυχοδιωκτισμοί αντιαισθητικοί, τους οποίους θα τους δούμε και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης».
«Αυτό είναι λοιπόν το καθήκον μας, το καθήκον μας είναι πατριωτικό. Ο προοδευτικός σύγχρονος πατριωτισμός και η γλώσσα της αλήθειας είναι ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει στον τόπο αυτόν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442