Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίνεται ο τίτλος στην Primera και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια... παντού

Κρίνεται ο τίτλος στην Primera και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια… παντού

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι αναμετρήσεις για την 38η αγωνιστική της Primera Division με την οποία ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη «μάχη» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι αυτοί που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού, εάν νικήσουν το Σάββατο εκτός έδρας την (αδιάφορη, καθώς έχει σωθεί) Γρανάδα, στέφονται πρωταθλητές Ισπανίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά και συνολικά 24η στην ιστορία τους.

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι αναμετρήσεις για την 38η αγωνιστική της Primera Division με την οποία ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη «μάχη» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι αυτοί που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού, εάν νικήσουν το Σάββατο εκτός έδρας την (αδιάφορη, καθώς έχει σωθεί) Γρανάδα, στέφονται πρωταθλητές Ισπανίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά και συνολικά 24η στην ιστορία τους.

Εφόσον οι Καταλανοί χάσουν βαθμούς στο «Νουέβο Λος Κάρμενες», η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημά της μετά το 2012 και 33ο στην ιστορία της, με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει το Σάββατο τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ». Οι δύο «αιώνιοι» και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του νέου Champions League, η Βιγιαρεάλ θα μετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ Θέλτα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σεβίλη έχουν πάρει το «εισιτήριο» για το Europa League.

Το άλλο «μέτωπο» που παρουσιάζει ενδιαφέρον στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής είναι η «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Χετάφε (αντιμετωπίζει στη Σεβίλη την Μπέτις), η Σπόρτινγκ Χιχόν (υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ) και η Ράγιο Βαγεκάνο (φιλοξενεί την ουραγό και υποβιβασμένη Λεβάντε) είναι οι τρεις ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στη Β΄ κατηγορία.

Η «αυλαία» της 38ης ημέρας άνοιξε την Παρασκευή στο «Μεστάγια», όπου η Βαλένθια ηττήθηκε 1-0 από τη Σοσιεδάδ!

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Βαλένθια-Σοσιεδάδ 0-1
(90′ Ολαθάμπαλ)

Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 14/5
Γρανάδα-Μπαρτσελόνα 14/5
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη 14/5
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα 14/5
Μάλαγα-Λας Πάλμας 15/5
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 15/5
Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ 15/5
Μπέτις-Χετάφε 15/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Λεβάντε 15/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 88 –Champions League (όμιλοι)–
Ρεάλ Μαδρίτης 87 –Champions League (όμιλοι)–
Ατλέτικο Μαδρίτης 85 –Champions League (όμιλοι)–
Βιγιαρεάλ 64 –Champions League (προκρ.)–
Θέλτα 60 –Europa League–
Αθλέτικ Μπιλμπάο 59 –Europa League–
Σεβίλη 52 –Europa League–
Σοσιεδάδ 48
Μάλαγα 45
Λας Πάλμας 44
Βαλένθια 44
Εϊμπάρ 43
Λα Κορούνια 42
Μπέτις 42
Εσπανιόλ 40
Γρανάδα 39
Χετάφε 36
Σπόρτινγκ Χιχόν 36
Ράγιο Βαγεκάνο 35
Λεβάντε 32 –Υποβιβασμός–

Περιορισμένο ενδιαφέρον στην Αγγλία

Πριν από μερικές εβδομάδες τα προγνωστικά «έλεγαν» ότι ο τίτλος της Premier League θα κριθεί στις 15 Μαϊου, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Υπερθεμάτιζαν κάποιοι, μάλιστα, ότι η Τσέλσι θα… κάτσει να χάσει από τη Λέστερ για να μην πάρει το πρωτάθλημα η γειτονική Τότεναμ.

Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, καθώς τα πάντα έχουν κριθεί πριν από τη διεξαγωγή της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η Λέστερ είναι πρωταθλήτρια, η Τότεναμ και η Αρσεναλ θα την ακολουθήσουν στους ομίλους του Champions League, ενώ η Αστον Βίλα, η Νιούκαστλ και η Νόριτς πήραν τον δρόμο του υποβιβασμού στην Championship.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις θέσεις 4 έως 6 που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται έναν βαθμό στην έδρα της Σουόνσι για να σφραγίσει την τέταρτη θέση, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός με Μπόρνμουθ). Η Σουόνσι όμως προέρχεται από δύο απίστευτες νίκες επί της Λίβερπουλ (3-1 εντός) και της Γουέστ Χαμ (4-1 εκτός), συνεπώς οι «Πολίτες» δεν θα περάσουν… περπατώντας από το «Λίμπερτι».

Η Γουέστ Χαμ που μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική ως 6η της κατάταξης, πιθανώς να μην βολεύεται ούτε με ισοπαλία στην έδρα της Στόουκ Σίτι. Κι αυτό γιατί η Σαουθάμπτον… καραδοκεί, πιθανότατα θα πάρει το εντός έδρας ματς με την Κρίσταλ Πάλας και υπερτερεί των «Σφυριών» στην ισοβαθμία. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση στο Europa League να παίξουν και η 6η και η 7η, εάν το επόμενο Σάββατο (21/5) κατακτήσει το κύπελλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον τελικό με την Κρίσταλ Πάλας.

Οσο για τη Λίβερπουλ θέλει αφενός νίκη στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, αφετέρου ήττα τουλάχιστον μίας από τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 6-7, για να ελπίζει στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Ομως, η αλήθεια είναι ότι το μυαλό των «Κόκκινων» και του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στη Βασιλεία και τον τελικό του Europa League με τη Σεβίλη (18/5).

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Χάρι Κέιν, Τζέιμι Βάρντι και Κουν Αγουέρο παίζουν τα… ρέστα τους το απόγευμα της Κυριακής για το «Χρυσό Παπούτσι» της Premiership.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 15/5 (17:00)
Αρσεναλ-Αστον Βίλα
Τσέλσι-Λέστερ
Εβερτον-Νόριτς
Μάντσεστερ Γ.-Μπόρνμουθ
Νιούκαστλ-Τότεναμ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας
Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Σουόνσι-Μάνσεστερ Σίτι
Γουότφορντ-Σάντερλαντ
Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
Λέστερ 80 –Champions League
Τότεναμ 70 –Champions League
Άρσεναλ 68 –Champions League
Μάντσεστερ Σίτι 65
Μάντσεστερ Γιουν. 63
Γουέστ Χαμ 62
Σαουθάμπτον 60
Λίβερπουλ 59
Τσέλσι 49
Στόουκ Σίτι 48
Σουόνσι 46
Έβερτον 44
Γουότφορντ 44
Κρίσταλ Πάλας 42
Γουέστ Μπρομ 42
Μπόρνμουθ 42
Σάντερλαντ 38
——————–
Νιούκαστλ 34 –Υποβιβασμός
Νόριτς 34 –Υποβιβασμός
Άστον Βίλα 17 –Υποβιβασμός

Νάπολι ή Ρόμα για το Champions League

Το Σαββατοκύριακο «πέφτει η αυλαία» της Serie A για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Γιουβέντους, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» της Νάπολι με τη Ρόμα για την έξοδο στους ομίλους του νέου Champions League.

Οι «παρτενοπέι» έχουν προβάδισμα δύο βαθμών και, εάν νικήσουν την υποβιβασμένη Φροζινόνε, παίρνουν την δεύτερη θέση στην κατάταξη και το «εισιτήριο» για τους ομίλους. Από την πλευρά της, η Ρόμα αντιμετωπίζει τη Μίλαν στο Μιλάνο και, εάν δεν υπάρξει βαθμολογική ανακατάταξη, θα τερματίσει τρίτη και θα μετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ίντερ και Φιορεντίνα έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League, για την οποία δίνουν «μάχη» η Σασουόλο (υποδέχεται τους «νερατζούρι») και η Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να έχουν ακόμη μια ευκαιρία να πάρουν το «εισιτήριο» για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς αντιμετωπίζουν τη Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου.

Τέλος, Ουντινέζε, Παλέρμο και Κάρπι θα δώσουν τη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Ουντινέζε έχει προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Παλέρμο, ωστόσο υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς μετράει δύο ήττες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένα βαθμό στον αγώνα με την Κάρπι. Η Παλέρμο υποδέχεται την -ουραγό και υποβιβασμένη- Βερόνα και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στη χειρότερη θέση από τις τρεις ομάδες βρίσκεται η Κάρπι που χρειάζεται νίκη επί της Ουντινέζε και βαθμολογική απώλεια της Παλέρμο, προκειμένου να μην πάρει την άγουσα για τη Β΄ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής:
Γιουβέντους-Σαμπντόρια 14/5
Μίλαν-Ρόμα 14/5
Νάπολι-Φροζινόνε 14/5
Σασουόλο-Ίντερ 14/5
Κιέβο-Μπολόνια 15/5
Έμπολι-Τορίνο 15/5
Τζένοα-Αταλάντα 15/5
Λάτσιο-Φιορεντίνα 15/5
Παλέρμο-Βερόνα 15/5
Ουντινέζε-Κάρπι 15/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
Γιουβέντους 88 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
Νάπολι 79
Ρόμα 77
—————
Ίντερ 67 –Europa League
Φιορεντίνα 61 –Europa League
Σασουόλο 58
Μίλαν 57
Λάτσιο 54
Κιέβο 49
Τζένοα 46
Τορίνο 45
Έμπολι 43
Αταλάντα 42
Μπολόνια 41
Σαμπντόρια 40
Ουντινέζε 39
Παλέρμο 36
—————
Κάρπι 35
Φροζινόνε 31 –Υποβιβασμός
Βερόνα 28 –Υποβιβασμός

«Φωτιά» για Ευρώπη και παραμονή στη Bundesliga

Στα «καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια» και στην «μάχη της παραμονής» στρέφεται το ενδιαφέρον στην μπουντεσλίγκα, που ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Μαΐου, με την Μπάγερν Μονάχου πρωταθλήτρια, την Ντόρτμουντ και την Λεβερκούζεν στους ομίλους του Champions League και το Ανόβερο στην Β΄ κατηγορία.

Η Γκλάντμπαχ χρειάζεται έναν βαθμό στην έδρα της Ντάρμστατ, προκειμένου να πάρει την 4η θέση και να εξασφαλίσει την συμμετοχή στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Σε ήττα της Γκλάντμπαχ ελπίζουν Χέρτα Βερολίνου, Μάϊντς (παίζουν μεταξύ τους) και Σάλκε (φιλοξενείται από την Χοφενχάιμ) που υπό προϋποθέσεις μπορουν να πάρουν την 4η θέση, αποφεύγοντας παράλληλα το Europa League.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 14 Μαΐου
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Λεβερκούζεν-Ινγκολστατ
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Κολονία
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Χοφενχάιμ-Σάλκε
Ντάρμστατ-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 85 –Πρωταθλήτρια– Champions League
Ντόρτμουντ 77 –Champions League–
Λεβερκούζεν 57 –Champions League–
Γκλάντμπαχ 52 –Προκριματικά Champions league–
Μάιντς 49 –Europa League–
Χέρτα Βερολίνου 49 –Europa League–
Σάλκε 49 –Προκριματικά Europa League–
Κολονία 42
Βόλφσμπουργκ 42
Ίνγκολστατ 40
Αμβούργο 38
Άουγκσμπουργκ 38
Ντάρμστατ 38
Χοφενχάιμ 37
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 36
Βέρντερ Βρέμης 35 –Μπαραζ υποβιβασμού–
Στουτγκάρδη 33 –Υποβιβασμός–
Ανόβερο 25 –Υποβιβασμός–

Κρίνονται «ευρωπαϊκά εισιτήρια» και σωτηρία στο Championnat

Με την Παρί Σεν Ζερμέν πρωταθλήτρια από καιρό και την Λιόν να «κλειδώνει» τους ομίλους του Champions League, ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Μαΐου το Championnat.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, όπως η νίκη που χρειάζεται η Μονακό υποδεχόμενη την Μονπελιέ, για να εξασφαλίσει τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και η «μάχη» που θα δώσουν Τουλούζ (φιλοξενείται από την Ανζέ), Γκαζελέκ (δοκιμάζεται στην έδρα της Λοριάν) και Ρεμς (υποδέχεται την Λιόν) για μία θέση παραμονής στην κατηγορία.

Παράλληλα, η Σεντ Ετιέν θέλει έναν βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λιλ για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Europa League, ενώ το πρόγραμμα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 14 Μαΐου
Ανζέ-Τουλούζ
Μονακό-Μονπελιέ
Καέν-Μπορντό
Γκινγκάμπ-Νις
Τρουά-Μαρσέιγ
Λοριάν-Γκαζελέκ
Παρί ΣΖ-Ναντ
Ρεν-Μπαστιά
Σεντ Ετιέν-Λιλ
Ρεμς-Λιόν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
1. Παρί Σεν Ζερμέν 93 –Πρωταθλήτρια– Champions League
2. Λιόν 65 –Champions League–
3. Μονακό 62 –Προκριματικά Champions League–
4. Νις 60 –Europa League–
5. Σεντ-Ετιέν 58 –Europa League–
6. Λιλ 57
7. Ρεν 52
8. Νάντ 51
9. Ανζέ 50
. Μπορντό 50
11. Μονπελιέ 49
12. Καέν 48
13. Μαρσέιγ 47
. Μπαστιά 47
15. Γκινγκάμπ 44
16. Λοριάν 43
17. Τουλούζ 37
. Γκαζελέκ 37 –Υποβιβασμός–
19. Ρεμς 36 –Υποβιβασμός–
20. Τρουά 17 –Υποβιβασμός-

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024