Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακριά από τη... «Μόρντορ» γιατί μπορεί να εκραγεί, προειδοποιεί η Νέα Ζηλανδία

Μακριά από τη… «Μόρντορ» γιατί μπορεί να εκραγεί, προειδοποιεί η Νέα Ζηλανδία

Το ηφαίστειο Ρουαπεχού στη Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των ορειβατών που ταξιδεύουν στη νησιωτική χώρα και έχει πλέον, αναπόφευκτα, το «παρατσούκλι» Μόρντορ επειδή ήταν το σκηνικό στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Οι επιστήμονες της χώρας όμως διαπιστώνουν «κινητικότητα» και, φοβούμενοι πως μπορεί ο... Σάουρον μπορεί να ξυπνάει, εξέδωσαν προειδοποίηση και ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού.

Το ηφαίστειο Ρουαπεχού στη Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των ορειβατών που ταξιδεύουν στη νησιωτική χώρα και έχει πλέον, αναπόφευκτα, το «παρατσούκλι» Μόρντορ επειδή ήταν το σκηνικό στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

{{{ map }}}Οι επιστήμονες της χώρας όμως διαπιστώνουν κινητικότητα και, φοβούμενοι πως ο… Σάουρον μπορεί να ξυπνάει, εξέδωσαν προειδοποίηση και ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού.

Η αρμόδια υπηρεσία GNS ανέβασε από «μέτριο» σε «ενισχυμένη ανησυχία» το επίπεδο για το Ρουαπεχού επειδή η θερμοκρασία στη λίμνη του έχει αυξηθεί σε 46 βαθμούς Κελσίου από 25.

«Πρόσφατες επισκέψεις στο ηφαίστειο έχουν επιβεβαιώσει την αύξηση ηφαιστειακών αερίων» σημειώνει επίσης η GNS σχετικά με τις ενδείξεις πως το Ρουαπεχού ξυπνάει.

Οι πλαγιές του ηφαιστείου ήταν το σκηνικό των γυρισμάτων για τα εδάφη της Μόρντορ στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον. Κατατάσσεται στα ενεργά ηφαίστεια, η κορυφή του είναι το υψηλότερο σημείο στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας και η τελευταία φορά που είχε ξυπνήσει ήταν το 2007.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024