
Νέα κινητοποίηση των δασκάλων έξω από το υπουργείο Παιδείας
Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν οι δάσκαλοι το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για την «αντιεκπαιδευτική», όπως χαρακτηρίζουν, πολιτική της κυβέρνησης.
Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν οι δάσκαλοι το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για την «αντιεκπαιδευτική», όπως χαρακτηρίζουν, πολιτική της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει καλέσει σε συγκέντρωση – κινητοποίηση στις 13:00 της Παρασκευής, 13 Μαΐου, έξω από το υπουργείο και έχει κηρύξει παράλληλα 3ωρη στάση εργασίας (11:30 – 14:00 για το πρωινό ωράριο και 14:00 έως τη λήξη του απογευματινού), απαιτώντας την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία, αλλά και την άμεση πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, […] στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την, με κάθε μέσο, εξοικονόμηση κονδυλίων. Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο νέος «Μπολτ» γεννήθηκε: Ο Γκουτ-Γκουτ σπάει τα χρονόμετρα και γράφει ιστορία στα 200 μέτρα
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- Πικάσο αξίας ενός εκατομμυρίου σε λοταρία των 100 ευρώ – Ο εγγονός, το πείραμα και το γιατί
- Λουτσέσκου: «Να μιλάτε με τους γονείς σας – Επικοινώνησα ελάχιστα με τον πατέρα μου τον τελευταίο καιρό»
- Πως μια κινεζική εταιρεία παρακολουθούσε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
- Ουγγαρία: Ιστορική ήττα για τον Όρμπαν – Έδωσε συγχαρητήρια στον Πέτερ Μαγιάρ


