Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατ’ εξαίρεση χορήγηση βιβλιαρίου επιταγών σε επιχειρήσεις υπό εξυγίανση

Κατ’ εξαίρεση χορήγηση βιβλιαρίου επιταγών σε επιχειρήσεις υπό εξυγίανση

Επιταγές θα μπορούν να εκδίδουν πλεον κατ΄εξαίρεση επιχειρήσεις που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία, υπό την προυποθέση ότι αυτές έχουν τεθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, βάσει απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιταγές θα μπορούν να εκδίδουν πλεον κατ΄εξαίρεση επιχειρήσεις που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία, υπό την προυποθέση ότι αυτές έχουν τεθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης.

Αυτό προβλέπει απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος που τροποποιεί τη ρύθμιση για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση βιβλιαρίου επιταγών στις επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει ακάλυπτες επιταγές αλλά τελούν σε διαδικασία αναβίωσης, εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης. Η απόφαση (ΕΠΑΘ 184/1/25.4.2016), δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1294/9.5.2016).

Έτσι, επιχειρήσεις που στο παρελθόν έχουν εκδώσει ακάλυπτες επιταγές, θα τους χορηγείται κατ΄εξαίρεση μπλοκ επιταγών από τις τράπεζες, εφόσον αυτές βρίσκονται σε διαδικασία αναβίωσης, εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης.

Με τον τρόπο αυτό, διευρύνεται η διακριτική ευχέρεια των τραπεζών να χορηγούν υπ’ ευθύνη τους βιβλιάρια επιταγών στις επιχειρήσεις, οι οποίες, βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες, για να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, αξιοποιώντας τεχνικές αναδιάρθρωσης.

Εκτιμάται ότι η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος θα διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των δανείων σε καθυστέρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024