Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Sanofi: Αύξηση πωλήσεων κατά 3,0% το 10 τρίμηνο του 2016

Σταθερή απόδοση στο 1ο τρίμηνο του 2016 με καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) έως 5,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος κατέγραψε η Sanofi.

Σταθερή απόδοση στο 1ο τρίμηνο του 2016 με καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) έως 5,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος κατέγραψε η Sanofi.

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 0,7% (-1,9% σε τιμές συναλλάγματος του 2016) σε €8.543 εκατομμύρια. Εξαιρουμένης της Βενεζουέλας, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,0%.

Η Sanofi εξακολουθεί να αναμένει τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2016 να είναι σταθερά σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER), εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Ειδικότερα,

  • Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου(2) αυξήθηκαν κατά 0,7%(3) (-1,9% σε τιμές συναλλάγματος του 2016) σε €8.543 εκατομμύρια (Οι πωλήσεις €83 εκατομμυρίων των προϊόντων της VaxServe που δεν υπάγονται στον Όμιλο(4) πλέον αναφέρονται στα λοιπά έσοδα). Εξαιρουμένης της Βενεζουέλας, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,0%
  • Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) ενισχύθηκαν κατά 5,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) ανήλθαν σε €1.34 και κατέγραψαν αύξηση 1,5% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.
  • Η Sanofi εξακολουθεί να αναμένει τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) για το 2016 να είναι σταθερά(5) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER), εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Αύξηση πωλήσεων, από τη Sanofi Genzyme και τις Αναδυόμενες Αγορές

  • Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 20,5%, με βασική συνεισφορά από την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
  • Ισχυρή ανάπτυξη της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Pasteur με πωλήσεις 625 εκατομμυρίων ευρώ και αύξηση μέχρι και 8,2%, παρά την αναμενόμενη μείωση των πωλήσεων των Pentacel® λόγω των περιορισμών της διαθεσιμότητας στις ΗΠΑ.
  • Η απόδοση της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής μονάδας Diabetes & Cardiovascular Care ανήλθε σε 1.499 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 5,8%. Σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων αγορών, οι πωλήσεις του Διαβήτη υποχώρησαν κατά 4,5%.
  • Πωλήσεις 4.490 εκατομμυρίων ευρώ της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας General Medicine & Emerging Markets, -4,3%, ή σταθερές εξαιρουμένης της Βενεζουέλας.
  • Οι συνολικές πωλήσεις των Αναδυόμενων Αγορών ήταν 2.373 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,1% εξαιρουμένης της Βενεζουέλας.

Ενίσχυση του επόμενου κύματος καινοτομίας

  • Το Dupilumab είναι η πρώτη συστηματική θεραπεία η οποία εμφανίζει θετικά αποτελέσματα Φάσης III, στη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, αντιπροσωπεύοντας μια πολλά υποσχόμενη νέα κατηγορία ανοσοθεραπείας.
  • Το Sarilumab απέδειξε την υπεροχή του έναντι του adalimumab σε μια μελέτη μονοθεραπείας Φάσης III για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO Strategic Advisory Group of Experts) συνιστά τη χρήση του Dengvaxia® στις ενδημικές χώρες. Το πρώτο επίσημο πρόγραμμα ανοσοποίησης ενάντια στον δάγκειο πυρετό ξεκίνησε τον Απρίλιο στις Φιλιππίνες.

Ο Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε:
«Είμαι ικανοποιημένος με τη σταθερή απόδοση του Ομίλου κατά το 1ο τρίμηνο, η οποία οφείλεται κυρίως στη Sanofi Genzyme, τη Sanofi Pasteur και την Merial, καθώς και στην ανάπτυξή μας στις Αναδυόμενες Αγορές. Παράλληλα, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε δύο πολλά υποσχόμενα μόρια υπό κλινική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας, του dupilumab και του sarilumab, τα οποία αναδεικνύουν τις αναδυόμενες δυνατότητες μας στην ανοσολογία. Καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο τρίμηνο, παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και επιβεβαιώνουμε την οικονομική μας πρόβλεψη για σταθερά καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) για το σύνολο του έτους.»

health.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024