
«Το ταξίδι»: Η διαδρομή των προσφύγων μέσα από το φακό οκτώ φωτογράφων
Οκτώ κορυφαίοι φωτογράφοι, 140 φωτογραφίας, ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα για ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί» ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη από την Πέμπτη και για δέκα ημέρες. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι απόψε στις 20:00.
Οκτώ κορυφαίοι φωτογράφοι, 140 φωτογραφίας, ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα για ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί» ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη από την Πέμπτη και για δέκα ημέρες.
Οκτώ φωτογράφοι-φωτορεπόρτερ αποτυπώνουν με το φακό τους τον τελευταίο χρόνο τη διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.
140 φωτογραφίες ιχνογραφούν την πορεία τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα βαλκανικά σύνορα και την ελπίδα να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, σε κάποια χώρα της Ευρώπης.
Το αλληλεγγύη-SolidarityNow και το Mουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί» στο κτίριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), από 19-29 Μαΐου 2016.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των φωτογράφων:
- Γιάννη Μπεχράκη
- Άλκη Κωνσταντινίδη
- Γιώργου Μουτάφη
- Άγγελου Τζωρτζίνη
- Enri Canaj
- Μυρτούς Παπαδοπούλου
- Ορέστη Σεφέρογλου
- Χλόης Κριθαρά-Devienne
Εγκαίνια έκθεσης: 16 Μαΐου 2016, ώρα 20.00 (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου).
Ώρες και ημέρες λειτουργίας:
Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 – 24:00
Παρασκευή: 9:00 – 17:00
Κυριακή: 9:00 – 15:00
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
- Ισπανία: Αποκαρδιωτική καταστροφή – Φωτιά βόρεια της Μαδρίτης έχει κάψει 120.000 στρέμματα
- Πώς η Κίνα θα γυρίσει το παιχνίδι στην οικονομία της
- Αισιόδοξος ο Ντόντσιτς ενόψει της νέας σεζόν: «Είμαι ενθουσιασμένος, έχουμε πολύ καλή ομάδα»
- ΚΚΕ: Αντί ο Μητσοτάκης να κουνάει το δάχτυλο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να επιστρέψει τα κλεμμένα στους αγρότες




