Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Προσωρινή εκεχειρία στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό

Συρία: Προσωρινή εκεχειρία στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό

Tην εφαρμογή προσωρινής εκεχειρίας στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων ημερών. Η εκεχειρία που έχει 24ωρη διάρκεια, τηρείται σε μεγάλο ποσοστό και στην περιοχή της Λαττάκειας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξελίσσεται διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να συμπεριληφθεί και το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία.

Tην εφαρμογή προσωρινής εκεχειρίας στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων ημερών.

Η εκεχειρία, 24ωρης διάρκειας, τηρείται σε μεγάλο ποσοστό και στην περιοχή της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μία διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να συμπεριληφθεί και το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία.

Νωρίτερα, από τη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι απηύθυνε έκκληση για την αποκατάσταση της κατάπαυσης του πυρός σε όλη την επικράτεια της Συρίας και τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι.

«Ο τερματισμός των βιαιοτήτων στο Χαλέπι και η επιστροφή σε μια διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών αποτελεί άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στέφαν ντε Μιστούρα και τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Ριάντ Χιτζάμπ.

«Εργαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αποκλιμακωθεί η ένταση των μαχών και να μειωθούν οι εντάσεις και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε απτή πρόοδο» σχολίασε εκ μέρους των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024