Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Κατασκήνωση υποστηρικτών του Σαντρ μπροστά από το Κοινοβούλιο

Ιράκ: Κατασκήνωση υποστηρικτών του Σαντρ μπροστά από το Κοινοβούλιο

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η Βαγδάτη, με υποστηρικτές του σιίτη κληρικού αλ Σαντρ να κατασκηνώνουν στην Πράσινη Ζώνη μπροστά στο Κοινοβούλιο μετά την επεισοδιακή έφοδο στην Ολομέλεια. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην μεταρρύθμιση του συστήματος ποσοστώσεων στην κατάρτιση της κυβέρνησης, που θεωρούν ότι αφήνει χώρο για διαφθορά ενώ έχει σχεδόν παραλύσει τη χώρα -την ώρα μάλιστα που τμήμα της επικράτειας βρίσκεται στον έλεγχο της ISIS.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η Βαγδάτη, με υποστηρικτές του σιίτη κληρικού αλ Σαντρ να κατασκηνώνουν στην Πράσινη Ζώνη μπροστά στο Κοινοβούλιο μετά την επεισοδιακή έφοδο στην Ολομέλεια.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην μεταρρύθμιση του συστήματος ποσοστώσεων στην κατάρτιση της κυβέρνησης, που θεωρούν ότι αφήνει χώρο για διαφθορά ενώ έχει σχεδόν παραλύσει τη χώρα -την ώρα μάλιστα που τμήμα της επικράτειας βρίσκεται στον έλεγχο της ISIS.

Οι συγκεντρώσεις επικεντρώνονται στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες και η οποία έχει τεθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέλη τόσο των δυνάμεων ασφαλείας όσο και της σιιτικής πολιτοφυλακής υπό τον Σαντρ «επιτηρούν την διατήρηση της ηρεμίας» στη συγκέντρωση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι περισσότεροι είχαν πάρει θέση στο σημείο τη νύχτα προς Κυριακή, μετά την έφοδο στο Κοινοβούλιο το βράδυ του Σαββάτου.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του Ιράκ και ενισχύονται από το επίσης σιιτικό, ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν. Κατηγορούν την κυβέρνηση, η οποία επίσης ελέγχεται από σιίτες, για διαφθορά και αναποτελεσματικότητα στη μάχη ενάντια στους σουνίτες μουσουλμάνους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη Ζώνη από το πρωί του Σαββάτου, μετά τη νέα αποτυχία της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών προτεινόμενη από την πρωθυπουργό Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024