Η ρωσική πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικό της για να αναχαιτίσει αμερικανικό αεροσκάφος που «πλησίαζε» τον ρωσικό εναέριο χώρο στη Βαλτική. Η αμερικανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα πως η απόπειρα έγινε με επικίνδυνο και «μη επαγγελματικό τρόπο» σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ η ρωσική πλευρά αναφέρει πως το αμερικανικό αεροσκάφος είχε κλείσει τον αναμεταδότη που χρησιμοποιείται για αναγνώριση.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικό της για να αναχαιτίσει αμερικανικό αεροσκάφος που «πλησίαζε» τον ρωσικό εναέριο χώρο στη Βαλτική.

Η αμερικανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα πως η απόπειρα έγινε με επικίνδυνο και «μη επαγγελματικό τρόπο» σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ η ρωσική πλευρά αναφέρει πως το αμερικανικό αεροσκάφος είχε κλείσει τον αναμεταδότη που χρησιμοποιείται για αναγνώριση.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στη Θάλασσα της Βαλτικής. Το αμερικανικό CNN υποστηρίζει πως το ρωσικό μαχητικό έκανε επικίνδυνη μανούβρα («βαρελάκι») πάνω από το αμερικανικό μαχητικό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι είχε απογειώσει ένα SU-27 επειδή το αμερικανικό αεροσκάφος είχε απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το αμερικανικό μαχητικό, ένα RC-135 που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο, αναχαιτίστηκε με «επικίνδυνο και μη επαγγελματικό τρόπο».

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο αρνήθηκε την κατηγορία του Πενταγώνου, λέγοντας πως οι πτήσεις της ρωσικής αεροπορίας «γίνονται πάντοτε με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές», αναφέροντας πως «η αμερικανική αεροπορία έχει δύο επιλογές, είτε να μην πετά κοντά στα σύνορά μας είτε να έχει ανοικτούς τους αναμεταδότες για αναγνώριση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr