Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το αεροσκάφος  Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως. Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Αμέσως μετά το Άγιο Φως αναχώρησε με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Αμέσως μετά το Άγιο Φως αναχώρησε με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έγιναν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Για νίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ στο Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Αμανατίδης παρέλαβε το Άγιο Φως με αισθήματα συγκίνησης, χαράς και τιμής και διαβεβαίωσε πως με τη μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα και από εκεί θα παραληφθεί από όλες τις ιερές Μητροπόλεις, ώστε να φέρει σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024