Συμμαχία κατά του Τραμπ από Κρουζ-Κάσιτς, «απόγνωση» βλέπει ο Ντόναλντ
Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά. Ο ίδιος ο Τραμπ ειρωνεύεται την κίνηση θεωρώντας την απόδειξη «απόγνωσης», αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι πως -έστω κι αν έχει μαθηματικά σκοτώσει τις ελπίδες του Κρουζ για επικράτηση- δεν θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει στο τέλος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά.
Ο ίδιος ο Τραμπ ειρωνεύεται την κίνηση θεωρώντας την απόδειξη «απόγνωσης», αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι πως -έστω κι αν έχει μαθηματικά σκοτώσει τις ελπίδες του Κρουζ για επικράτηση- δεν θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει στο τέλος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
Μετά τη Νέα Υόρκη, οι Ρεπουμπλικανοί πηγαίνουν στα τυφλά με αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο στο τελικό συνέδριο να μην έχει κανείς υποψήφιος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων: Προπορεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ -που έχει εξοργίσει όσο κανείς το λεγόμενο «ρεπουμπλικανικό κατεστημένο»- αλλά κάθε άλλο παρά έχει σίγουρους τους 1.237 εκλέκτορες που θα χρειαστεί. Δεύτερος είναι ο Τεντ Κρουζ, που μαθηματικά δεν έχει καμία ελπίδα, ενώ στον αγώνα παραμένει ο τρίτος Τζον Κάσιτς που «ροκανίζει» ψήφους.
Η συμμαχία στην οποία κατέληξαν Κρους και Κάσιτς έγκειται σε συντονισμό των στρατηγικών τους στις επόμενες πολιτείες. Ουσιαστικά, ο κάθε ένας θα κάνει στην «άκρη» σε όποια πολιτεία ο δεύτερος υποψήφιος έχει ελπίδες.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Κρουζ θα επικεντρωθεί στην Ιντιάνα, όπου ο Κάσιτς θα εμφανιστεί μόνο «τυπικά», και θα αφήσει χώρο στον Κάσιτς για τις μάχες του Όρεγκον και του Νιου Μέξικο, όπως ανακοίνωσαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.
Η αντίδραση του Τραμπ στη συμμαχία ήταν άμεση και σε αναμενόμενο ύφος: «Ουάου. Μόλις ανακοινώθηκε πως ο ψεύτης Τεντ και ο Κάσιτς θα συνασπιστούν με στόχο να με σταματήσουν από το να πάρω το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. ΑΠΟΓΝΩΣΗ» έγραψε (με κεφαλαία) στο Twitter ο μεγιστάνας.
Αυτό που τον ανησυχεί είναι πως οι δύο υποψήφιοι θα καταφέρουν τον στόχο τους. Αν το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο γίνει χωρίς οι εκλέκτορες να υποστηρίξουν με πλειοψηφία έναν υποψήφιο, στη δεύτερη πλειοψηφία θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα.
Το σκεπτικό της κίνησης είναι αυτό που ξεκάθαρα εξέφρασε το επιτελείο του Κάσιτς στην ανακοίνωση της συμμαχίας με τον Κρουζ: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε ανοικτό συνέδριο στο Κλίβελαντ, όπου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αναδειχθεί ένας υποψήφιος ικανός να ενώσει το κόμμα και να νικήσει το Νοέμβριο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μαξίμου
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442