Οργή στην Αίγυπτο: Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή για μια κούπα τσάι
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός πλανόδιου πωλητή τσαγιού, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- δολοφονήθηκε από την αστυνομία.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός πλανόδιου πωλητή τσαγιού, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- δολοφονήθηκε από την αστυνομία.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλους δύο, στη διάρκεια αντιπαράθεσης για την τιμή μιας κούπας τσαγιού.
Ο αστυνομικός συνελήφθη και η υπόθεση έχει προωθηθεί στους εισαγγελείς.
Εικόνες δείχνουν οργισμένους διαδηλωτές να ανατρέπουν περιπολικό της αστυνομίας και να χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «τραμπούκους».
Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγη ώρα μετά το περιστατικό.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας έφεραν δύο οχήματα της αστυνομίας, ένα τεθωρακισμένο, ενώ η οικογένεια του θύματος βρίσκεται στο σημείο και πετά πέτρες» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας υποχωρούν και υπόσχονται δικαιοσύνη, αλλά το πλήθος απαιτεί να τους παραδώσει η αστυνομία τον δολοφόνο» σημειώνει η ίδια πηγή.
Το τελευταίο διάστημα έντονες είναι οι καταγγελίες για αστυνομική βία στην Αίγυπτο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας