Ευ.Βενιζέλος: Πρωτογενές πλεόνασμα ευθύνης ή ζήτημα δημοκρατίας
Για πολιτικό παιχνίδι που επιβαρύνει την οικονομία και διατηρεί ζωντανό «το σενάριο του αδιεξόδου, της ρήξης και τελικά του Grexit» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα.
Για πολιτικό παιχνίδι που επιβαρύνει την οικονομία και διατηρεί ζωντανό «το σενάριο του αδιεξόδου, της ρήξης και τελικά του Grexit» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα.
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «πίσω από τις αρνητικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και στην ομώνυμη ομάδα των θεσμικών πιστωτών της χώρας που ζητούν επιτακτικά νέα δημοσιονομικά μέτρα χωρίς να προχωρούν στις αναμενόμενες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος, βρίσκεται η στάση που ακολούθησαν από το 2012 έως σήμερα οι δυνάμεις που συγκροτούν τη σημερινή κυβέρνηση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά οι ΑΝΕΛ και οι κρυφοί κυβερνητικοί εταίροι αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη σημασία της αναδιάρθρωσης που έγινε στο ελληνικό δημόσιο χρέος το 2012 και να συνομολογήσουν το μέγεθος του κουρέματος του χρέους σε ονομαστική και κυρίως σε παρούσα αξία. Τώρα φαίνεται η πρακτική σημασία της φράσης ‘εκεί που έφτυναν γλείφουν’, αλλά δεν το κάνουν αποτελεσματικά για τη χώρα! Το ακριβώς αντίθετο» τονίζει.
Διαβάστε το άρθρο του Ευ.Βενιζέλου στο Βήμα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απασφάλισε» ο Ιμπραΐμοβιτς: «Γιατί τέτοιο σπρώξιμο σε Ρονάλντο και Πορτογαλία;»
- Ρόδος: Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό όχημα
- Μονακό: Γυναίκα μεταμφιεσμένη σε άντρα, ύποπτη για την έκρηξη βόμβας – Πώς κατάφερε να διαφύγει
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται την αγαπημένη του Κάτια – Πότε και πού θα γίνει ο γάμος
- Χιλιάδες οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ευρώπη – Ο προσωρινός απολογισμός θα αυξηθεί
- Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες ειδικών, μουσικών μαθημάτων και βαθμοί στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ
- Το νέο Προεδρείο του και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εξέλεξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
- ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθεί άμεσα η παρακολούθηση Κούλογλου με το Pegasus – Να σταματήσει η συγκάλυψη από τη ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442