Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιο πολλοί αναποφάσιστοι για το Brexit, θα ήταν «ακρωτηριασμός» λέει ο ΥΠΟΙΚ

Πιο πολλοί αναποφάσιστοι για το Brexit, θα ήταν «ακρωτηριασμός» λέει ο ΥΠΟΙΚ

Το στρατόπεδο του «ναι» στη βρετανική παραμονή στην ΕΕ διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Την ίδια στιγμή, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ξανά για την οικονομική πλευρά της αβεβαιότητας του Brexit, λέγοντας πως έξοδος από την ΕΕ θα ήταν «ακρωτηριασμός».

Το στρατόπεδο του «ναι» στη βρετανική παραμονή στην ΕΕ διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης ComRes που δημοσιεύονται τη Δευτέρα στην Sun, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.

Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» παρέμεινε στο επίπεδο του περασμένου μήνα, όμως το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 17%, έναντι 11% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση ComRes.

Στηριζόμενος σε έκθεση του υπουργείου του, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η χώρα «θα αποδυναμωνόταν οικονομικά για πάντα», εάν αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΑΕΠ της θα υποχωρούσε κατά 6% μέχρι το 2030.

Ο Τζορτζ Όσμπορν θα παρουσιάσει εντός της ημέρας λεπτομερή έκθεση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για το κόστος και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.

«Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την ΕΕ θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό…Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα», προειδοποίησε ο Όσμπορν μεγάλος υπέρμαχος, μαζί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024