Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπερβολικοί οι Αμερικανοί» λέει η Ρωσία για το επεισόδιο με το καταδρομικό

«Υπερβολικοί οι Αμερικανοί» λέει η Ρωσία για το επεισόδιο με το καταδρομικό

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τήρησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας κατά τις «επιθετικές» πτήσεις που κατήγγειλαν οι ΗΠΑ πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook σε διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μίλησε για «εκπαιδευτική πτήση» και υπερβολή αντίδραση των Αμερικανών...

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τήρησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας κατά τις «επιθετικές» πτήσεις που κατήγγειλαν οι ΗΠΑ πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook σε διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μίλησε για «εκπαιδευτική πτήση» και υπερβολή αντίδραση των Αμερικανών…

«Όταν εντόπισαν το [αμερικανικό] πλοίο στην περιοχή ορατότητάς τους, οι Ρώσοι πιλότοι εξέτρεψαν τα αεροσκάφη τους μακριά από το πλοίο τηρώντας όλους τους κανονισμούς ασφαλείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το δρομολόγιο των ρωσικών αεροπλάνων περνούσε πάνω από την περιοχή όπου βρισκόταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από βάση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού» προσέθεσε.

«Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω την υπερβολική αντίδραση των Αμερικανών συναδέλφων μας» σχολίασε ο ίδιος.

«Όταν κανείς βρίσκεται κοντά σε μια ναυτική βάση του [ρωσικού] στόλου της Βαλτικής, η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των αμερικανικών αντιτορπιλικών δεν περιορίζει την ελευθερία πτήσης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων» είπε ο στρατηγός Κονασένκοφ.

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη, επανειλημμένα, δύο ρωσικά Su-24 πέταξαν σε ύψος μικρότερο των εννέα μέτρων από το USS Donald Cook, ενέργεια που μοιάζει με «προσομοιωμένη επίθεση», σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό βρισκόταν σε απόσταση 70 μιλίων (σχεδόν 130 χιλιομέτρων) από τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι δύο ρωσικά Su-24 πέταξαν 20 φορές πάνω από το USS Donald Cook.

Στη συνέχεια, την Τρίτη, ρωσικό ελικόπτερο μάχης Ka-27 πέταξε επτά φορές κοντά στο πλοίο, παίρνοντας φωτογραφίες. Λίγο μετά, έφθασε ένα Su-24 και πέταξε πάνω από το πλοίο «τόσο κοντά που προκάλεσε δίνες στο νερό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Το αεροσκάφος δεν έμοιαζε οπλισμένο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024