Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lexus γιορτάζει την πώληση του εκατομμυριοστού της υβριδικού αυτοκινήτου

Η Lexus γιορτάζει την πώληση του εκατομμυριοστού της υβριδικού αυτοκινήτου

H ιαπωνική φίρμα μετρά πλέον ένα εκατομμύριο πωλήσεων υβριδικών οχημάτων από τον Απρίλιο του 2005 οπότε και ξεκίνησε το premium υβριδικό της "success story" με την εμπορική διάθεση του RX 400h.

Η Lexus ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο από τον Απρίλιο του 2005 οπότε και λανσάρισε το πρώτο της υβριδικό μοντέλο, RX 400h, το οποίο υπήρξε και το πρώτο premium υβριδικό σε όλο τον κόσμο.

Το αυτοκίνητο που σηματοδότησε το ορόσημο ήταν ένα NX 300h το οποίο πωλήθηκε στο Μιλάνο και με δεδομένη την ιδιαίτερη σημασία του για την ιαπωνική φίρμα παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, κ. Aldo Pirronello, από τον επικεφαλής της Lexus στην Ευρώπη, Alain Uyttenhoven.

Ο κ. Pirronello σχολίασε: «Αυτό είναι το πρώτο μου Lexus. Επέλεξα αυτή τη συγκεκριμένη φίρμα επειδή πραγματικά την εκτιμώ. Όταν είδα το νέο Lexus NX 300h, αμέσως μαγεύτηκα από τη σχεδίασή του και ασφαλώς από την υβριδική τεχνολογία του η οποία με ενθουσίασε. Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι ήμουν ο αγοραστής του 1.000.000ού υβριδικού Lexus, και με τιμά το γεγονός ότι γιορτάζω αυτό το σημαντικό ορόσημο με τη Lexus!»

Επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή το ορόσημο εξέδωσε και ο πρόεδρος της Lexus, Tokuo Fukuichi όπου αναφέρει ότι: «Το υβριδικό σύστημα εξακολουθεί να αποτελεί μία τεχνολογία με τη σφραγίδα της Lexus. Έχουμε θέσει φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους για το 2050, και η δημοτικότητα της υβριδικής τεχνολογίας μας σε όλο τον κόσμο είναι εξαιρετικά σημαντική για να τους επιτύχουμε. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν εμπιστευθεί την υβριδική γκάμα Lexus».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2005 οπότε και παρουσιάστηκε το RX 400h αποσπώντας τον τίτλο του πρώτου premium υβριδικού SUV η Lexus συνέχισε την πρωτοποριακή της προσέγγιση αυξάνοντας τα υβριδικά στην γκάμα της και αποσπώντας μια σειρά από αντίστοιχες πρωτιές με σχεδόν κάθε υβριδικό της μοντέλο να αποσπά και έναν άτυπο τίτλο πρωτοπορίας για την κατηγορία του. Σήμερα, η Lexus διαθέτει στην γκάμα της δέκα υβριδικά μοντέλα, αριθμός που την καθιστά την premium φίρμα με την πολυπληθέστερη υβριδική γκάμα.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Lexus υποδέχτηκε την τελευταία υβριδική άφιξη στην γκάμα της με την μορφή του LC 500h και αξιοποιεί μία νέα γενιά υβριδικής τεχνολογίας με την ονομασία Multi Stage Hybrid System (MSHS) που εστιάζει στις υψηλές επιδόσεις.

«Είμαι σίγουρος ότι το νέο μας υβριδικό σύστημα υψηλών επιδόσεων θα κάνει τα υβριδικά μοντέλα μας ακόμα πιο επιτυχημένα προσελκύοντας πελάτες που μέχρι πρότινος δεν είχαν σκεφθεί ποτέ την απόκτηση ενός υβριδικού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alain Uyttenhoven για το νέο υβριδικό σύστημα το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η μεγαλύτερη αγορά για τα υβριδικά της ιαπωνικής φίρμας είναι η ευρωπαϊκή με δεδομένο ότι το 2015, το 64% όλων των Lexus που διατέθηκαν στη γηραιά ήταν υβριδικά, ποσοστό που φτάνει στο 95% στη Δυτική Ευρώπη.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024