Σε «Wi-Fi αυτοκινητοδρόμων» επενδύουν οι Βρετανοί εν όψει του αυτόνομου τετράτροχου μέλλοντος
Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για το αυτόνομο και ασφαλέστερο μέλλον των αυτοκινήτων προετοιμάζοντας καταλλήλως την… άσφαλτο που θα τα υποδεχτεί, εξοπλίζοντας τους αυτοκινητοδρόμους τους με την κατάλληλη τεχνολογία.
Η βρετανική αρχή αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2017 και οποίο έγκειται στην ανάπτυξη ενός δικτύου Wi-Fi που θα καλύπτει τους αυτοκινητοδρόμους, προς χρήση των έξυπνων αυτοκινήτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης και στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξής τους και της καθιέρωσής τους.
Αρχικά το project το οποίο προϋποθέτει επένδυση 150 εκατομμυρίων στερλινών, προβλέπει τη «διαδικτυακή κάλυψη» του αυτοκινητόδρομου Α2/Μ2 μεταξύ Λονδίνου και Kent όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Επιπλέον θα εγκατασταθούν εξελιγμένα radar και συστήματα που βασίζονται στην ακουστική στην σήραγγα Hindhead στο Surrey προκειμένου να γίνει εφικτός ο άμεσος εντοπισμός ακινητοποιημένων οχημάτων σε περίπτωση βλάβης.
Στο πλαίσιο του ίδιου project θα εξελιχθούν έξυπνοι φωτεινοί σηματοδότες με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας ενώ θα εγκατασταθούν πλήθος αισθητήρων οι οποίοι θα ελέγχουν τις συνθήκες σε δρόμους, σήραγγες και γέφυρες με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση φθορών.
Σε δεύτερο χρόνο η βρετανική αρχή αυτοκινητοδρόμων θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κέντρου δοκιμών και ελέγχου το οποίο θα λειτουργήσει επικουρικά και συντονιστικά στις δοκιμές οχημάτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης με στόχο την ταχύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων προς ένα αυτόνομο μέλλον το οποίο «θα κάνει τα ταξίδια στους δρόμους πιο ασφαλή, πιο αξιόπιστα, και πιο «έξυπνα» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση από τον επικεφαλής της αρχής, Jim O’Sullivan.
auto.in.gr
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
- Κήρυξη του Δήμου Τήλου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- TeraWave: O Μπέζος απαντά στον Μασκ με δεύτερο ευρυζωνικό δίκτυο δορυφόρων
