Χώρος στο κοιμητήριο Σχιστού για την ταφή μουσουλμάνων
Να συναινέσει στην παραχώρηση 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό των μουσουλμάνων, εντός του χώρου που λειτουργεί το διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ).
Να συναινέσει στην παραχώρηση 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό των μουσουλμάνων, εντός του χώρου που λειτουργεί το διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ).
Όπως επισημαίνεται «κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως, την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων».
Σημειώνεται επίσης ότι «η ΔΙΣ εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, vκαθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
