
Βρέθηκε η «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ
Επτά χρόνια μετά την αρπαγή της από γκαλερί του Όσλο, η σπάνια λιθογραφία «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νορβηγίας. Ειδικοί αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό έργο γι΄αυτό οι δράστες της κλοπής δεν κατάφεραν να το πουλήσουν.
Επτά χρόνια μετά την αρπαγή της από γκαλερί του Όσλο, η σπάνια λιθογραφία «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η «Ιστορία», της οποίας η αξία το 2009 είχε υπολογιστεί στις 240.000 ευρώ, βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Ειδικοί αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό έργο γι΄αυτό οι δράστες της κλοπής δεν κατάφεραν να το πουλήσουν.
Η αστυνομία ανακρίνει δύο άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για παράνομη κατοχή έργων τέχνης, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες» δήλωσε ο δικηγόρος ενός εκ των δύο συλληφθέντων.
Η λιθογραφία εκλάπη τον Νοέμβριο του 2009 από την γκαλερί Nyborg Kunst. Οι δράστες έσπασαν με πέτρα τη βιτρίνα και απέσπασαν μόνο το συγκεκριμένο έργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 15 μέρες το Μετρό – Πότε διακόπτεται η κυκλοφορία
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ευθεία υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών, στο τραπέζι και η πρόταση δυσπιστίας
- Ο Móglaí Bap των Kneecap μιλάει για την αυτοκτονία της μητέρας του
- Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς καμία στρατηγική είπε ο Μερτς
- Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι νέα δεδομένα για τον Γκονζάλο Γκαρσία στη Ρεάλ
- Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην 23χρονη για μια θέση πάρκινγκ – Κρυβόταν για να περάσει το αυτόφωρο



