Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάθμιση της ΕΛΣΤΑΤ στο έργο ανάλυσης και αντιμετώπισης της ανεργίας

Αναβάθμιση της ΕΛΣΤΑΤ στο έργο ανάλυσης και αντιμετώπισης της ανεργίας

Η δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης της ΕΛΣΤΑΤ στο έργο της καταγραφής και ανάλυσης της απασχόλησης, της ανεργίας και των κενών θέσεων εργασίας εξετάστηκε στη συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ρ.Αντωνοπούλου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αθ.Θανόπουλο. Συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου, του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Η δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο έργο της καταγραφής και ανάλυσης της απασχόλησης, της ανεργίας και των κενών θέσεων εργασίας εξετάστηκε στη συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αθανάσιο Θανόπουλο.

Με πρωτοβουλία της υπουργού συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου, του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Η παροχή από την εθνική στατιστική υπηρεσία εξειδικευμένων πληροφοριών για την αύξηση ή τη μείωση των ποσοστών ανεργίας, τις προοπτικές απασχόλησης που υπάρχουν ανά περιοχή, σε συνδυασμό με τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών αγοράς εργασίας και το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», θα παίξει καταλυτικό ρόλο όχι μόνο στην πραγματική αποτύπωση της ανεργίας, αλλά και θα υποστηρίξει τον σχεδιασμό των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024