Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία προσφύγων σε Λέσβο και Ειδομένη

Διαμαρτυρία προσφύγων σε Λέσβο και Ειδομένη

Περίπου 100 πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που κρατούνται στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή τον χώρο της εισόδου και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία. Στην Ειδομένη, προσφυγόπουλα κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε «We are killed silently» (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) ξεκίνησε από τον καταυλισμό και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Περίπου 100 πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που κρατούνται στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή τον χώρο της εισόδου και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην επαναπροωθηθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Στην Ειδομένη, ομάδα προσφυγόπουλων κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε «We are killed silently» (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) ξεκίνησε από τον καταυλισμό και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Η αστυνομία έδωσε άδεια στα παιδιά να φτάσουν ως το φράχτη κι εκεί, αφού άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές και πέταξαν κάποια άλλα στην άλλη πλευρά, εκεί όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάθισαν για λίγο πάνω στις γραμμές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024