Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μη αναμενόμενο από την κυβέρνηση το ύφος της επιστολής Λαγκάρντ

Μη αναμενόμενο από την κυβέρνηση το ύφος της επιστολής Λαγκάρντ

Αιφνιδιασμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το επιθετικό και συγχρόνως υποτιμητικό ύφος της απαντητικής επιστολής Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού προς το ΔΝΤ με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το περιεχόμενο των διαρροών της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας.

Μεταμεσονύκτιο αιφνιδιασμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το επιθετικό και συγχρόνως υποτιμητικό ύφος της απαντητικής επιστολής Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την παράσταση της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το περιεχόμενο των διαρροών που έβαλαν φωτιά στο τοπίο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η σκληρή επιστολή της διευθύντριας του ΔΝΤ προς τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν η αναμενόμενη αντίδραση για την κυβέρνηση, που αν μη τι άλλο αφενός περίμενε τον περιορισμό της εμπλοκής του Πολ Τόμσεν στο ελληνικό πρόγραμμα, αν όχι την καρατόμησή του.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ήλπιζε στο ξεμπλοκάρισμα της διαπραγμάτευσης ως συνέπεια των διαρροών των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου ώστε να μπει ένα τέλος στην αξιολόγηση.

Τα όσα αναφέρει βεβαίως η Κριστίν Λαγκάρντ στο γράμμα της προς τον έλληνα πρωθυπουργό ανατρέπουν τις προσδοκίες για μία εύκολη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο ως επόμενη αντίδραση μπορεί να εξωθήσουν και το Μαξίμου στη σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στο ΔΝΤ, κάτι που αντικειμενικά θα καθιστούσε προβληματική και τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αλλά και τη συνέχιση της παρουσίας του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας.

Για το θέμα, ο πρωθυπουργός έχει συνομιλήσει με την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ σήμερα επρόκειτο να έχει ανάλογες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του είχε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

    Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024