Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξιάδης: Μερική αμνηστία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από Ελβετία

Αλεξιάδης: Μερική αμνηστία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από Ελβετία

Μερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από την Ελβετία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του, την Παρασκευή, στο Bloomberg.

Μερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από την Ελβετία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του, την Παρασκευή, στο Bloomberg.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα» στους έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στη χώρα δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχετικά πρόστιμα και οι επιβαρύνσεις θα μειωθούν, ενώ τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10% – 15%.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι για το λόγο αυτό θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, την οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί του παρόντος με τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εάν κάποιος είχε δηλώσει εισόδημα, για παράδειγμα, 200.000 ευρώ σε ένα έτος, αλλά είχε καταθέσει 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Οι προτάσεις για συντελεστή φορολογίας 10-15% δεν είναι σοβαρές, ο συντελεστής θα είναι υψηλότερος».

Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλειες εσόδων μεταξύ 15 δισ. και 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το παράνομο εμπόριο.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έως σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι Αρχές ερευνούν σήμερα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ (Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου).

Σχετικά στην πορεία των δημοσίων εσόδων φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι εντός των στόχων του προϋπολογισμού.

«Διαπραγματευόμαστε σκληρά και τα πράγματα πάνε καλά», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, εν όψει του νέου γύρου συζητήσεων με τους δανειστές την επόμενη εβδομάδα. «Θα υπάρξουν κάποια μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, επειδή πρέπει να καλύψουμε ένα δημοσιονομικό κενό» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω εκείνους που επικρίνουν την κυβέρνηση για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους πιστωτές, ενώ ταυτόχρονα αποδέχονται τη συμφωνία».

Ερωτηθείς, αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει, στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τον Απρίλιο, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο άμεσο ταμειακό πρόβλημα «Θα ακούσετε κινδυνολογία, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αλλά δεν υπήρχε τότε πρόβλημα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα τώρα», δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024