
Συγκρατημένοι τώρα οι Αιγύπτιοι για το μυστήριο του Τουταγχαμών
Επιφυλακτικός για το θέμα των κρυφών θαλάμων που μπορεί να υπάρχουν πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανατρέποντας εν μέρει την αισιοδοξία που καλλιέργησε ο προκάτοχός του. Την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων ερευνών.
Επιφυλακτικός για το θέμα των κρυφών θαλάμων που μπορεί να υπάρχουν πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανατρέποντας εν μέρει την αισιοδοξία που καλλιέργησε ο προκάτοχός του. Την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων ερευνών.
Απαιτούνται επιπρόσθετες αναλύσεις στον τάφο του Τουταγχαμών προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι εκεί είναι κρυμμένος ο νεκρικός θάλαμος της Νεφερτίτης, υποστήριξε ο νέος υπουργός, τονίζοντας ότι προς το παρόν «τίποτα δεν είναι βέβαιο».
Ο τέως υπουργός Μαμντούχ αλ Νταμάτι που απομακρύνθηκε στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, είχε πει ότι «είναι κατά 90% σίγουρος» ότι ο τάφος του νεαρού φαραώ μπορεί να περιέχει δύο νεκρικές κρύπτες, όπως υποστηρίζει και ο βρετανός αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς.
Ο Ριβς θεωρεί ότι ο ένας από τους δύο υπόγειους θαλάμους στον τάφο του Τουταγχαμών είναι η κρύπτη της Νεφερτίτης, της βασίλισσας που διαδραμάτισε καθοριστικό πολιτικό και θρησκευτικό ρόλο στην Αίγυπτο πριν από 3.300 χρόνια, στο πλευρό του συζύγου της, Ακενατών.
Η δεύτερη υπόγεια αίθουσα είναι πιθανότατα ένας αποθηκευτικός χώρος που δεν έχει εξερευνηθεί και μάλλον χρονολογείται από την εποχή του Τουταγχαμών.
«Ελπίζω ότι θα βρούμε κάτι, όμως προς το παρόν τίποτα δεν είναι βέβαιο» είπε ο νέος υπουργός Ανάνι μιλώντας σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του






