Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 300 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο από την Τουρκία

Πάνω από 300 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο από την Τουρκία

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες έφτασαν τα χαράματα από την Τουρκία στη Λέσβο. Μηδενικές οι ροές από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται 5.600 πρόσφυγες. Αρκετοί επιστρέφουν στο λιμάνι από διάφορα κέντρα φιλοξενίας, καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες. Έκλεισε πάλι η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σε 50.364.

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες έφτασαν τα χαράματα από την Τουρκία στη Λέσβο, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των προσφύγων στο hotspot του νησιού, οι οποίοι περιμένουν την ενεργοποίηση των όσων προβλέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ώστε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Τη Δευτέρα ήταν μικρός ο αριθμός όσων έφτασαν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, συνολικά στα νησιά αποβιβάσθηκαν 161 άτομα κυρίως από το Πακιστάν. Στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 103 άτομα, στη Χίο 58, ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.

Την ίδια ώρα μηδενικές είναι οι προσφυγικές ροές από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς δύο πλοία που κατέπλευσαν το πρωί, το Blue Star 1 και το Διαγόρας δεν μετέφεραν κανέναν πρόσφυγα.

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει το Νήσος Μύκονος με 124 πρόσφυγες από Σάμο.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση του Λιμενικού Σώματος φιλοξενούνται συνολικά 5.600 πρόσφυγες.

Κάποιοι από τους πρόσφυγες επιστρέφουν στο λιμάνι από διάφορα κέντρα φιλοξενίας, καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες.

Στους προαύλιους χώρους των επιβατικών σταθμών του ΟΛΠ πολλοί από τους πρόσφυγες διαμένουν σε σκηνές, καθώς οι εσωτερικοί χώροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Την ίδια ώρα, έκλεισε εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, που είχε ανοίξει νωρίτερα το πρωί.

50.364 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σε 50.364.

Από αυτούς, οι 4.242 παραμένουν στα νησιά. Στις δομές της Αττικής φιλοξενούνται 14.698 άτομα, ενώ στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.874.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα (28.550). Από αυτούς, οι 11.370 διαμένουν στην Ειδομένη και οι 1.250 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.

Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε χώρους στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Καβάλα, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Κόνιτσα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, τα Γιαννιτσά και τη Βέροια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024