Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κύπρος: Διαψεύδει τα περί ανοίγματος ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι μετά τον Ιούνιο θα ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, τα οποία έχει μονομερώς μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι ισχυρισμοί του τούρκου υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, «είναι ανάξιοι περαιτέρω σχολιασμού» δήλωσε, προσθέτοντας ότι τη θέση της Λευκωσίας δέχονται όλοι οι εταίροι της στην Ένωση.

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι μετά τον Ιούνιο θα ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, τα οποία έχει μονομερώς μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι ισχυρισμοί του τούρκου υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, «είναι ανάξιοι περαιτέρω σχολιασμού» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης στο ΡΙΚ, προσθέτοντας ότι τη θέση της Λευκωσίας δέχονται όλοι οι εταίροι της στην Ένωση.

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η ‘Άγκυρα δέχτηκε να ανοίξει τώρα μόνο το κεφάλαιο 33 για να μην δημιουργηθεί, όπως είπε, «μια ψυχολογία, η οποία να εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού». Επίσης, υποστήριξε ότι η Άγκυρα έθεσε όρο να ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια, το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αυτής.

Σε ερώτηση, αν η Κύπρος έβαλε «γκολ» στην Τουρκία κατά τη σύνοδο των Βρυξελλών, ο κ. Μποζκίρ απάντησε: «Ουδείς μπορεί να μας βάλει γκολ. Ενώ υπάρχει θέμα με τη συνοχή της Ευρώπης, ενθαρρύνεται η συνέχιση της στάσης των μελών, που είναι κακομαθημένα».

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό στη Σύνοδο των Βρυξελλών «υπήρξε μια κατάσταση, που 27 χώρες έπεσαν πάνω σε εκείνη τη χώρα (εννοεί την Κύπρο) και άσκησαν πιέσεις. Μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση του Αναστασιάδη ήταν κάτι σαν «αν πω ναι θα αφήσω τον εαυτό μου στις Βρυξέλλες, το σώμα μου θα επιστρέψει στην Κύπρο»».

Για τη συμφωνία με την ΕΕ ο τούρκος υπουργός είπε ότι τον Ιούλιο θα αρθούν οι βίζες για τούρκους πολίτες ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία επανεισδοχής. «Θέσαμε όρο στη συμφωνία αυτή πως, αν δεν αρθούν οι βίζες έχουμε δικαίωμα να ακυρώσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής» δήλωσε ο Βολκάν Μποζκίρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024