Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περφόρμανς με θέμα το προσφυγικό στο Λιμάνι του Πειραιά

Περφόρμανς με θέμα το προσφυγικό στο Λιμάνι του Πειραιά

...

Η περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 με τίτλο «Urban Surprises/Αστικές Εκπλήξεις» που διοργανώνει ο Κινητήρας και αποτελεί τη βάση για το κινηματογραφικό πρότζεκτ IDANIKO, μια προσέγγιση στο προσφυγικό μέσα από το φακό βραβευμένων Λιβανέζων κινηματογραφιστών.
Μια ιδιαίτερη πολυπολιτισμική κινηματογραφική εμπειρία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θέληση. Ηθοποιοί, φοιτητές δραματικών σχολών, μουσικοί, χορευτές, αλλά και όσοι ανεξαρτήτως εμπειρίας και ιδιότητας θέλουν, είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν συμμέτοχοι!

31 Μαΐου 1923: Ένα τηλεγράφημα του προέδρου της Επιτροπής των Ελλήνων Προσφύγων στο Χαλέπι προς το υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος ζητά να μην επιτραπεί σε άλλους Μικρασιάτες να καταφύγουν στο Χαλέπι, όπου «έχει καταστεί αδύνατο να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες».

1, 2, 3 Απριλίου 2016: ΙΔΑΝΙΚΩ, ένα παιχνίδι λέξεων ανάμεσα στο Ιδανικό και στο Νικώ, γιατί ο «ιδανικός κόσμος» χτίζεται μέσα από μικρές νίκες. Μια εξιδανικευμένη υποδοχή και μεταχείριση προσφύγων. Μια ανεστραμμένη σημερινή πραγματικότητα. Ένα «καμπανάκι» στη συλλογική μνήμη. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Το «εδώ και τώρα» μετατρέπεται σε «εκεί και τότε».

Το «Ελλάδα-2016» σε «Συρία-1923». Μια ευκαιρία ουσιαστικής συνάντησης με το Συριακό πολιτισμό, εξετάζοντας και τροποποιώντας σταθερές του ελληνικού με το κομμάτι των δώρων μιας άλλης παράδοσης, της μουσικής, του χορού και του φαγητού. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» θα συνοδεύει την γιορτή με παραδοσιακό συριακό φαγητό.

Μια δημιουργία των: Θωμά Διάφα, Εύης-Δέσποινας Μωυσιάδου, Σοφίας Καψούρου και Αναστασίας Χαριτίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 1, 2, 3 Απριλίου 2016 στις 17:00
Τόπος διεξαγωγής: Λιμάνι Πειραιά, στην πύλη Ε2, δίπλα στην πέτρινη αποθήκη

Η Mάngola Productions (Αναστασία Χαριτίδου) δραστηριοποιείται στην οργάνωση και παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Για τη συγκεκριμένη περφόρμανς συμπράττει με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. O Θωμάς Διάφας, η Σοφία Καψούρου, η Εύη – Δέσποινα Μωυσιάδου, οι Λιβανέζοι κινηματογραφιστές Hasan Salame και Bachir Abou Zeid, Amir Fakih, η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος», η Γιώτα Καλλίνη, η Βασιλική Νικηφορίδου, ο Απόστολος Κρίτσας, η Βάλια Παπαχρήστου, η Δέσποινα Βιλλιώτη, η Αγγελική Παρδαλίδου, η Εμμέλεια Φιλιπποπούλου, μουσικοί και performers από την Ελλάδα και άλλες χώρες, την τιμούν με τη συνεργασία τους. Μοιράζεται μαζί τους την πεποίθηση της πως η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης μικραίνει την απόσταση ανάμεσα στον κόσμο που ζεις και στον κόσμο που θα ήθελες να ζεις. Ο ένας που γίνεται δύο, οι δύο που γίνονται τρεις, οι τρεις που γίνονται εκατό. Η τέχνη στο δρόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στο πρότζεκτ: info@mangolaproductions.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη του Δήμου Αθηναίων, την υποστήριξη του Goethe-Institut και της Αυστριακής πρεσβείας καθώς και την αναγνώριση της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe, www.effe.eu) ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Κατά τις μέρες και ώρες τις performance θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024