Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 Spyder 2016: Με θέα τα άστρα

Audi R8 Spyder 2016: Με θέα τα άστρα

Το ανοιχτό R8 συστήνεται από το «floor» υπόσχεται να προσφέρει όσα σύστησε η νέα γενιά του γερμανικού sportscar, χωρίς «συμβιβασμούς».


Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής εκδοχής του R8 το οποίο και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο floor της νεοϋορκέζικης έκθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το Audi R8 Spyder, θα προσγειωθεί στην αμερικανική έκθεση φιλοξενώντας στα σπλάχνα του το γνωστό από την coupe εκδοχή του ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων με απόδοση 540 ίππους και 540 Nm ροπής.

Όπως και στην περίπτωση του coupe o θηριώδης κινητήρας συνδυάζεται με το επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic ενώ το μηχανικό σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία συστήματος τετρακίνησης το οποίο όπως και στην μέχρι τώρα γνωστή εκδοχή του γερμανικού sportscar μπορεί, αναλόγως με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης και των συνθηκών να μεταδώσει έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής στους πίσω τροχούς.

Σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Spyder έκδοσης, δηλαδή την αντικατάσταση της μεταλλικής σταθερής οροφής από μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη, σύμφωνα με τις συστάσεις, η τελευταία μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 20 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η χαρακτηριστική σχεδίαση της νέας κατασκευασμένης από ένα ιδιαίτερα ελαφρύ υλικό οροφής με τα δύο πτερύγια εκτός από το οπτικό εφέ, εξυπηρετεί και έναν άλλο σημαντικό σκοπό: χάρη σε αυτόν τον σχεδιασμό η πίσω γυάλινη επιφάνεια μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και με την αναδίπλωση της οροφής εξασφαλίζοντας μια πιο άνετη παραμονή ακόμα και με ανοιχτή την οροφή.

Όπως επίσης σημειώνει η Audi η παραμονή του πίσω τζαμιού «στην θέση του» με ανοιχτή την οροφή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γυάλινες επιφάνειες μειώνει τους στροβιλισμούς αέρα γύρω από το αμάξωμα και εγγυάται καλύτερη αεροδυναμική.

Το R8 Spyder αξιοποιεί το ίδιο αλουμινένιο χωροδικτύωμα με την κλειστή εκδοχή του μοντέλου ενώ η εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα σε όλα τα μέρη του περιορίζουν το βάρος της ανοιχτής εκδοχής του σε 1.612 κιλά και πάρα τις απαραίτητες ενισχύσεις για την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι ενώ το αμάξωμα δεν ξεπερνά τα 208 κιλών χάρη στον έξυπνο συνδυασμό υλικών και την υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμινίου η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Επίσης αν και λίγη σημασία έχει με δεδομένη την κατηγορία ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών με την βελτιωμένη τεχνολογία του μηχανικού συνόλου, το R8 Spyder έχει βελτιώσει επίσης την αποδοτικότητά του κατά 10% εμφανίζοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 11,7 λίτρων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 277 γρ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά τα «σημαντικότερα» για το είδος μεγέθη των επιδόσεων το R8 Spyder V10 επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 318 χλμ./ώρα.

Εκτός επίσης από τις ιδιαιτερότητές του ως του νέου ανοιχτού μοντέλου της γκάμας του R8, το Spyder εισαγάγει στο λεξιλόγιο του γερμανικού sportscar και έναν νέο gadget το οποίο όπως σημειώνει η Audi σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στην Coupe έκδοση του R8. Η νέα λειτουργία έγκειται στη δυνατότητα επιλογής και εμφάνισης
ν δεδομένων από smartphone στην κεντρική οθόνη του ψηφιακού cockpit του γερμανικού sportscar.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024