Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασαφή σημεία και δυσκολίες βλέπει το Ποτάμι στη συμφωνία για το προσφυγικό

Ασαφή σημεία και δυσκολίες βλέπει το Ποτάμι στη συμφωνία για το προσφυγικό

«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο» σημειώνει το Κίνημα.

«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες και εξηγεί:

«Τα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και πλέον το βάρος για να σταματήσουν οι ροές πέφτει στην Ελλάδα και την Τουρκία ενώ η υποδοχή προσφύγων από τις χώρες μέλη θα είναι σε εθελοντική βάση, όπως προβλέπει η συμφωνία. Έτσι χώρες μέλη της ΕΕ που δεν επιθυμούν πρόσφυγες, δεν υποχρεούνται να δεχθούν ενώ οι υπόλοιποι θα δεχθούν τον αριθμό που θέλουν.

» Η χώρα μας αναλαμβάνει ένα τεράστιο έργο. Η εμπλοκή προσωπικού 4.000 ανθρώπων από την Ελλάδα και την ΕΕ στις διαδικασίες καταγραφής και χορήγησης ασύλου, απαιτεί διαφορετικού τύπου συντονισμό και λειτουργία από το ελληνικό κράτος.

» Και όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πώς θα ανταποκριθεί σε πολύ πιο σύνθετα καθήκοντα; Είναι ώρα να υλοποιηθούν οι προτάσεις του Ποταμιού για την τοποθέτηση υπερυπουργού που θα έχει τον συντονισμό, και τη δημιουργία ενιαίας συντονιστικής αρχής.

» Είναι σαφές ότι η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης και η λάθος πολιτική της στο προσφυγικό έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα. Με νέα σύνθετα καθήκοντα και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο.»

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024