Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει η Ρωσία τις επιδρομές και μετά μερική αποχώρηση από τη Συρία

Συνεχίζει η Ρωσία τις επιδρομές και μετά μερική αποχώρηση από τη Συρία

Από τη συριακή βάση του Χμεμίμ αποχώρησε η πρώτη ομάδα ρωσικών μαχητικών, στο πλαίσιο της σταδιακής απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων από την «ενεργό δράση» στη Συρία που αποφάσισε το Κρεμλίνο. Χαιρετίζει η διεθνής κοινότητα, ελπίζοντας στις (εξαιρετικά αβέβαιης έκβασης) έμμεσες συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη. Πάντως, το υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι επιδρομές θα συνεχιστούν.

Από τη συριακή βάση του Χμεμίμ αποχώρησε η πρώτη ομάδα ρωσικών μαχητικών, στο πλαίσιο της σταδιακής απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων από την «ενεργό δράση» στη Συρία που αποφάσισε το Κρεμλίνο. Χαιρετίζει η διεθνής κοινότητα, ελπίζοντας στις (εξαιρετικά αβέβαιης έκβασης) έμμεσες συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Πάντως, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Πάνκοφ ανέφερε, σύμφωνα με το RIA, πως η ρωσική πολεμική αεροπορία θα συνεχίσει τις επιδρομές κατά «υποδομών των τρομοκρατών».

To μεσημέρι της Τρίτης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως η πρώτη ομάδα αεροσκαφών ξεκίνησε «το ταξίδι της επιστροφής» από τη βάση στη Συρία.

Στην ομάδα περιλαμβάνονται και μαχητικά Sukhoi 34, το πλήθος των οποίων δεν διευκρινίστηκε, συνοδευόμενα από μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ορισμένα θα κάνουν στάση ενδιάμεσα σε αεροδρόμια στη ρωσική επικράτεια, αναφέρθηκε.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που ανέφερε πως προέρχονταν από την απογείωση των Sukhoi κατά την αποχώρησή τους.

Εκτιμάται ότι η ρωσική αεροπορία είχε αναπτύξει πάνω από 50 μαχητικά και ελικόπτερα στο Χμεμίμ. Η ανακοίνωση από το Κρεμλίνο για σταδιακή απόσυρση δεν διευκρίνισε πόσες δυνάμεις θα μείνουν – ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Άνω Βουλής Βίκτορ Οζέροφ εκτίμησε πως περίπου χίλια μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα μείνουν στη Συρία.

Η Μόσχα συγχρόνισε την ανακοίνωση της σταδιακής απόσυρσης με την επανέναρξη των έμμεσων συνομιλιών για το Συριακό στη Γενεύη. Το Κρεμλίνο ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη επειδή η ρωσική αποστολή «εκτέλεσε τον σκοπό της» και έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του συριακού καθεστώτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024