Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν παζαρεύει με την ΕΕ για τα λεφτά
Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η Τουρκία δεν παζαρεύει για τα χρήματα και θεωρεί ότι η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, ανέφερε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αγκυρα κι αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.
Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρεις καταγγελίες «έβαλαν» χειροπέδες στον Γιώργο Τσαγκαράκη – Οι πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
- Αλίμονο στους νέους: Η στεγαστική μέγγενη που συνθλίβει τα όνειρά τους
- Χρίστος Αντωνιάδης: Αποκαλύπτει αν υπήρξε ζευγάρι με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στους «Δύο Ξένους»
- Νιώθετε εξαντλημένες; Οκτώ είδη «αόρατης εργασίας» που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν υπερφορτωμένες
- LIVE: Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ
- LIVE: Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ

