Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν παζαρεύει με την ΕΕ για τα λεφτά
Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η Τουρκία δεν παζαρεύει για τα χρήματα και θεωρεί ότι η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, ανέφερε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αγκυρα κι αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.
Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)
- Έτσι πάει να «δέσει» την κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» κατά αγροτών από την Κρήτη η κυβέρνηση
- Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – Τι θα λάβουν οι επιβάτιδες
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία


