Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την τρομοκρατία

Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την τρομοκρατία

Tην αποφασιστικότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία ενισχύουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε. Μηνύματα αλληλεγγύης από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα.

Tην αποφασιστικότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία ενισχύουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες» είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τα θύματα της επίθεσης. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τόνισε ότι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας οι δύο λαοί είναι αλληλέγγυοι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024