Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελλείψεις προσωπικού κρατούν κλειστά χειρουργεία του Θριασίου

Ελλείψεις προσωπικού κρατούν κλειστά χειρουργεία του Θριασίου

Κλειστές είναι οι τρεις από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες του Θριασίου Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, σοβαρά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς και εξαιτίας της παλαιότητας και μη αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του αναισθησιολογικού τμήματος.

Κλειστές είναι οι τρεις από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες του Θριασίου Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, σοβαρά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς και εξαιτίας τηςπαλαιότητας και μη αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του αναισθησιολογικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, λειτουργούν πέντε από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λόγω της έλλειψης προσωπικού (λείπουν πέντε τραυματιοφορείς, επτά συνολικά νοσηλευτές και τρεις τουλάχιστον αναισθησιολόγοι) στα Χειρουργεία και το Αναισθησιολογικό Τμήμα,ενώ οριακά λειτουργούν πέντε από τα επτά αναισθησιολογικά μηχανήματα (όλα κατά διαστήματα παρουσιάζουν βλάβες και τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν σε επίπεδο κάτω του 70%, ενώ είναι χωρίς επίσημο service από το Ιούνιο του2014).

Επιπλέον, οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι έξι από τις οκτώ οθόνες καταγραφής της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση και τουτων αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων και την αύξηση αντίστοιχα της αναμονής και ταλαιπωρίας των ασθενών.

Η Επιτροπή Αγώνα του Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ κάνει λόγο για ανεπαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, καθώς ο προϋπολογισμός του για το 2016 είναι μειωμένος κατά 3,5 εκατ, ευρώ (17,5 εκατ, ευρώ το 2016 από 21 εκατ, ευρώ το 2015), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την επάρκεια σευλικά και φάρμακα.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι και προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα του Θριασίου Νοσοκομείου ζητά τη συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής και των υγειονομικών συναδέλφων τους από άλλα νοσοκομεία ώστε να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου, επαρκή χρηματοδότηση και συντήρηση/αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024