Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για τον καταυλισμό προσφύγων
Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, όταν κάτοικοι από τη Μάνδρα εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίδρασή τους στην δημιουργία καταυλισμού προσφύγων δίπλα από το χωριό τους. «Δεν θέλουμε τους δολοφόνους στα σπίτια μας» φώναζε κάτοικος της περιοχής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, όταν κάτοικοι από τη Μάνδρα εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίδρασή τους στην δημιουργία καταυλισμού προσφύγων δίπλα από το χωριό τους.
Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου. Στα 200 στρέμματα του στρατοπέδου αναμένεται να φιλοξενηθούν περίπου 1.000 πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από όλη την Θεσσαλία μετά το τέλος των εργασιών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, κάτοικος της περιοχής πήρε το λόγο και σε υψηλούς τόνους είπε: «Δε θέλουμε τους δολοφόνους στα σπίτια μας», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ο κάτοικος κατηγόρησε, επίσης τον δήμαρχο ότι γνώριζε εδώ και 20 ημέρες τις εξελίξεις, αφού-όπως είπε-άτομα του δήμου «περιπολούσαν και κοιτούσαν πώς θα μαζέψουν τα σκουπίδια στην περιοχή».
Ο κ. Καλογιάννης διέψευσε τα λεγόμενα του κατοίκου, για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν τους θέλουμε στο χωριό μας, αν είναι να πας να μείνεις εσύ μαζί τους».
Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου κ. Πράπας διέκοψε για λίγα λεπτά αλλά οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων κατοίκων της περιοχής.
Αρκετά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των κατοίκων ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε ορισμένες από τις συμπεριφορές, μίλησε για ακραίες φωνές που τείνουν σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και συμπλήρωσε πως η Λάρισα τόσες ημέρες έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ουκρανία στο σκοτεινό τούνελ της πληθυσμιακής κατάρρευσης
- Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 1-1: Στις καθυστερήσεις γλίτωσαν την ήττα οι «γλάροι»
- Τέλος το κρυφτό: Τζίτζι Χαντίντ και Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη
- Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού – Ταυτοποιήθηκε 39χρονος δράστης
- Ενώσεις Καταναλωτών: Ως 20% ευρώ ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 110-66: Εύκολη νίκη των «πράσινων» με εμφάνιση-ρεκόρ του Ρογκαβόπουλου (vid)


