Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΠΓΔΜ ελπίζει ότι το προσφυγικό θα την φέρει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ

Η ΠΓΔΜ ελπίζει ότι το προσφυγικό θα την φέρει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ

Η ΠΓΔΜ ελπίζει πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους πρόσφυγες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη υπουργός Άμυνας της χώρας Ζόραν Γιόλεφσκι. «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας» ανέφερε ο υπουργός.

Η ΠΓΔΜ ελπίζει πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους πρόσφυγες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ζόραν Γιόλεφσκι.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της ΠΓΔΜ στην κρίση θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ».

«Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας» προσέθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία πως η περιοχή των Βαλκανίων θα είναι πιο σταθερή όταν περισσότερες χώρες της περιοχής ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία.

Το Μαυροβούνιο προσκλήθηκε τον Δεκέμβριο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Βοσνία φιλοδοξεί επίσης να γίνει μέλος της Ατλαντικής συμμαχίας.

Μια πρόσκληση για το Μαυροβούνιο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός τόνισε ενώ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μια πρόσκληση για την ΠΓΔΜ «θα είναι επίσης σημαντική, όπως και η ενεργοποίηση της διαδικασίας [ένταξης στο ΝΑΤΟ] για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη».

«Αυτό θα βοηθήσει τη σταθερότητα και την ευημερία της νοτιοανατολικής Ευρώπης» ανέφερε.

Ο Γιόλεφσκι υποστήριξε πως τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά, την ώρα που πίσω τους είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ ανέφερε πως η χώρα του συντονίζει τις ενέργειές της με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με το Reuters, o ίδιος πρoσέθεσε πως η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να εμποδίζει, με τη βοήθεια του στρατού, τους παράτυπους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορά της και κάλεσε την ΕΕ, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία να βρουν κοινή λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024