Χονγκ Κονγκ: Έχετε lunch break; Κάντε μια βουτιά στο λιμάνι
Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, που όμως δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη. Πρότεινε οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του διαλείμματός τους να κάνουν βουτιές στο λιμάνι, ώστε να αναζωογονούνται.
Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, που όμως δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη. Πρότεινε οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του διαλείμματός τους να κάνουν βουτιές στο λιμάνι ή και να ψαρεύουν, ώστε να αναζωογονούνται και να χαλαρώνουν.
Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα Standard, τα νερά στο λιμάνι είναι τόσο βρώμικα που θα χρειάζονταν τουλάχιστον 20 χρόνια για να καθαρίσουν. Όποιος επιχειρήσει τη βουτιά το πιθανότερο είναι να πάθει σαλμονέλα ή E.coli.
Αλλά και για το ψάρεμα εκφράζονται ενστάσεις. Μαγαζάτορας στην περιοχή του Victoria Harbour λέει ότι τα ψάρια δεν πέφτουν στο δόλωμα τις μεσημεριανές ώρες, λόγω ζέστης και θορύβου.
«Αν το lunch break είναι 45 λεπτών, το πιο πιθανό είναι να φύγεις άπρακτος» αναφέρει.
Φυσικά υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας που μάλλον δεν έλαβε υπόψη ο κυβερνήτης. Σύμφωνα με έρευνα της Morning Post, το 56% των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ δηλώνει ότι στο lunch break θέλει να πηγαίνει για ψώνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442