«Βουτιά» 25% στις εξαγωγές της Κίνας
Οι κινεζικές εξαγωγές για το μήνα Φεβρουάριο απογοήτευσαν τους αναλυτές καταγράφοντας ετήσια μείωση 25,4%, ενώ και εισαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13,8%.
Οι κινεζικές εξαγωγές για το μήνα Φεβρουάριο απογοήτευσαν τους αναλυτές καταγράφοντας ετήσια μείωση 25,4%, ενώ και εισαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13,8%.
Η εξέλιξη αυτή, διαμορφώνει το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας στα 32,59 δισ δολ για το μήνα που διανύουμε σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής διοίκησης των τελωνείων της χώρας.
Οι αναλυτές εκτιμούν περαιτέρω μείωση των εξαγωγών, αλλά και των εισαγωγών στην αγορά της Κίνας υπό τις συνθήκες της γενικότερης οικονομικής κρίσης στις διεθνείς αγορές, αλλά και ως συνέπεια της μείωσης της οικονομικής ρευστότητας εντός της κινεζικής οικονομίας.
Μετά τις διαδοχικές «αστοχίες» των προβλέψεων των τελευταίων ετών, η κινεζική ηγεσία δε δημοσιοποίησε το περασμένο Σάββατο κατά την ετήσια διάσκεψη του κοινοβουλίου στο Πεκίνο, τους στόχους της, για την πορεία του εξαγωγικού και του εισαγωγικού της εμπορίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Ελληνικοί patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ με νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442