Το πρώτο τρέιλερ των νέων Ghostbusters κυκλοφόρησε και είναι γεμάτο… νοσταλγία. Η θηλυκή εκδοχή των αγαπημένων κυνηγών φαντασμάτων που γνωρίσαμε την δεκαετία του 1980 αποκτά νέο πρόσωπο και αυτή τη φορά στην ομάδα βρίσκουμε τις Κρίστεν Γουίγκ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Κέιτ ΜακΚίνον και Λέσλι Τζόουνς.

Οι τέσσερις γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με διάφορα πνεύματα και αποφασίζουν να τα εξολοθρεύσουν. Όλα αυτά συμβαίνουν -πού αλλού;- στη Νέα Υόρκη.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Πολ Φάιγκ.

Πριν από λίγους μήνες, στην έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, ο σκηνοθέτης (γνωστός για τα «Bridesmaids» και «Spy») μίλησε για το πρότζεκτ του στο Κανκούν του Μεξικό, όπου βρέθηκε το in.gr.

«Ήμουν πολύ μεγάλος θαυμαστής των παλιών ταινιών όταν ήμουν έφηβος» είπε ο Φάιγκ. «Είναι φοβερό ότι έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε τη σειρά ταινιών σε ένα νέο κοινό και να την κάνουμε δική μας. Φτιάχνουμε τη δική μας εκδοχή με αυτές τις τέσσερις φανταστικές κωμικούς» συμπλήρωσε δείχνοντας τις τέσσερις κυρίες δίπλα του.

Ο Φάιγκ παραδέχθηκε ότι η ταινία είναι μία «ιστορία προέλευσης» (origin story) των νέων χαρακτήρων και της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν.

Όσο για την πλοκή; Εδώ και καιρό έχει κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό. Το τρέιλερ μάς δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για την ταινία. Η Κρίστεν Γουίγκ ερμηνεύει μία φυσικό, η Μελίσα Μακ Κάρθι μια ειδικό στα υπερφυσικά φαινόμενα, ενώ η Κέιτ ΜακΚίνον είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για τις εφευρέσεις της ομάδας, ενώ η Λέσλι Τζόουνς ερμηνεύει μία πρώην εργαζόμενη στο μετρό που ξέρει να κινείται στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που -μεταξύ άλλων- γνωρίζουμε, είναι ότι cameo εμφανίσεις θα κάνουν αρκετοί από τους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν στις παλιές ταινίες, ανάμεσά τους ο Μπιλ Μάρεϊ και η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

Στον ρόλο του ωραίου γραμματέα (άνδρα αυτή τη φορά), βρίσκουμε τον Κρις Χέμσγουορθ.

Το «Ghostbusters» θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες τον Ιούλιο του 2016.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ