Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμπορος όπλων έβγαζε σε πελάτες του πλαστές άδειες κατοχής πυροβόλων

Έμπορος όπλων έβγαζε σε πελάτες του πλαστές άδειες κατοχής πυροβόλων

Ένας 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων συνελήφθη την Τετάρτη στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο, έφτιαχνε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή γιατρού που είχε πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015. Τα διέθετε σε πελάτες του, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν άδειες κατοχής πυροβόλων όπλων.

Ένας 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Κατηγορείται πλέον για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο, έφτιαχνε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή γιατρού που είχε πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015. Τα διέθετε σε πελάτες του, προκειμένου αυτοί να τα χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν άδειες κατοχής πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα στο κατάστημα του 46χρονου στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 τέτοια πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση παρόμοιων πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου, στο όνομα ισάριθμων ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Επιπλέον, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου στην Πετρούπολη, διαπιστώθηκε ότι σε ειδικό χώρο φύλαξης αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου είχε εναποτεθεί μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα. Για τον λόγο αυτόν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024