Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά λειτουργεί το ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, λέει η 3η ΥΠΕ

Κανονικά λειτουργεί το ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, λέει η 3η ΥΠΕ

Αντικρούει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας τα δημοσιεύματα περί μη λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης. Απαντώντας επίσης για την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων υποστηρίζει ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις».

Αντικρούει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας τα δημοσιεύματα περί μη λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης. Απαντώντας επίσης για την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων υποστηρίζει ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις».

Συγκεκριμένα η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι, το ΤΕΠ της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που σύμφωνα με τον διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής Χρήστος Κατσίνας δεν λειτουργούσε, την 1/3/2016 εξετάστηκαν 20 ασθενείς, την 2/3/2016 23 ασθενείς και σήμερα εξετάστηκαν τρείς ασθενείς.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, όπως και άλλες κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών.

«Ο Υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η 3η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024