Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλος σεισμός 7,8 βαθμών ανοιχτά της Ινδονησίας

Μεγάλος σεισμός 7,8 βαθμών ανοιχτά της Ινδονησίας

Ισχυρός σεισμός σε μικρό εστιακό βάθος, μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν υπάρχουν θύματα. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγο αργότερα.

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε την περιοχή ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα στην Ινδονησία την Τετάρτη, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν υπάρχουν θύματα. Αρχικά, αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης είχε πει ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Αρχικά το USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμών, ενώ στη συνέχεια το υποβάθμισε στους 8,1 βαθμούς και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,9. Νέα ανακοίνωση ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι τελικά 7,8 βαθμούς και ότι σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων -και όχι δέκα όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Νωρίτερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παντάνγκ.{{{ map }}}

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Δυτική Σουμάτρα, τη Βόρεια Σουμάτρα και το Άτσεχ. Η προειδοποίηση ήρθη λίγο αργότερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά, το Μετεωρολογικό Γραφείο της Αυστραλίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της δυτικής Αυστραλίας. Αργότερα, η προειδοποίηση αυτή ήρθη.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Η Ινδονησία είναι σεισμογόνος περιοχή επειδή βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς, μια σειρά από ηφαίστεια και τεκτονικά ρήγματα που περιβάλλει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά μήκος της γραμμής αυτής, εκεί όπου συναντώνται οι μεγάλες τεκτονικές πλάκες του γήινου φλοιού, εκδηλώνεται το μεγαλύτερο μέρος των σεισμών του πλανήτη.

Το 2004, ο σεισμός των 9,1 βαθμών που εκδηλώθηκε σε ρήγμα δυτικά του νησιού της Σουμάτρας, προκάλεσε τσουνάμι 30 μέτρων που σκότωσε 230.000 ανθρώπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024