Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίαρχος ο Τραμπ στην Σούπερ Τρίτη, προβάδισμα της Κλίντον

Κυρίαρχος ο Τραμπ στην Σούπερ Τρίτη, προβάδισμα της Κλίντον

Την πλειονότητα των πολιτειών της «Σούπερ Τρίτης» κερδίζει ο Τραμπ στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με τους ανθυποψηφίους του να καταφέρνουν να βγουν μπροστά μόνο σε τρεις. Πιο μοιρασμένη η εικόνα στους Δημοκρατικούς, με την Χίλαρι Κλίντον ωστόσο να βρίσκεται καθαρά μπροστά από τον Σάντερς.

Την πλειονότητα των πολιτειών της «Σούπερ Τρίτης» κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με τους ανθυποψηφίους του να καταφέρνουν να βγουν μπροστά μόνο σε τρεις – και από αυτές, η μία ήταν η πολιτεία καταγωγής του Κρουζ.

Κάπως πιο μοιρασμένη η εικόνα στους Δημοκρατικούς, με την Χίλαρι Κλίντον ωστόσο να βρίσκεται καθαρά μπροστά από τον Μπέρνι Σάντερς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το βράδυ της Τρίτης τοπική ώρα (πρωί Τετάρτης ώρα Αθήνας), στους Ρεπουμπλικανούς ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τη νίκη σε τουλάχιστον οκτώ από τις έντεκα πολιτείες: Την Αλαμπάμα, το Άρκανσο, το Βερμόντ, τη Βιρτζίνια, τη Μασαχουσέτη, το Τενεσί και την Τζόρτζια. Στην τελευταία, την Αλάσκα, ο Τραμπ εμφανιζόταν επίσης να προπορεύεται στα πρώτα αποτελέσματα.

Η διαφορά του Τραμπ από τον δεύτερο υποψήφιο (δηλαδή σε όλες τις περιπτώσεις πλην της Μασαχουσέτης, τον Κρουζ) ξεπερνούσε στις περισσότερες κάλπες τις δέκα μονάδες. Η μικρότερη διαφορά ήταν μόνο στο Άρσκανσο, όπου επικράτησε μόνο για δύο μονάδες.

Ο Τεντ Κρουζ επικράτησε μόνο στο Τέξας, από όπου προέρχεται, και στην Οκλαχόμα. Ο Μάρκο Ρούμπιο από την πλευρά του κέρδισε μόνο στη Μινεσότα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε μόνο στη Μασαχουσέτη.

Οι Κρουζ και Ρούμπιο ήταν σε ισοδύναμα επίπεδα για την δεύτερη και την τρίτη μόνο στην Τζόρτζια, και οι δύο στο 24%. Εκεί, ο Τραμπ επικράτησε με 39%.

Στους Δημοκρατικούς, η Κλίντον κερδίζει σε Αλάσκα, Άρκανσο, Βιρτζίνια, Μασαχουσέτη, Τενεσί, Τέξας και Τζόρτζια.

Ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει σε Κολοράντο, Μινεσότα, Οκλαχόμα και, φυσικά, το Βερμόντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024